Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 abril 2015
Categoria/es: General

DIVENDRES SANT: VIACRUCIS I OFICI DE LA PASSIÓ DEL SENYOR

La Passió de Jesucrist culmina Divendres Sant amb la seva mort. El Viacrucis se centra en els Misteris dolorosos de Crist que es mediten i contemplen caminant i aturant-se en les estacions que, del Pretori al Calvari, representen els episodis més notables de la Passió. Feligresos de les parròquies de Sant Joan i del Carme, i de les comunitats romanesa catòlica i ortodoxa, presidides pels seus preveres Mn. Joan Mora, Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Adrián Burca i el P. Daniel Simón han seguit el matí del segon dia del tridu pasqual el camí de la creu. L’itinerari s’ha iniciat a l’església del Carme seguint pels carrers de l’Eix Comercial fins al temple de Sant Joan i culminant a l’església de Sant Pere. Al llarg del recorregut s’anava avançant amb cants al·lusius a les quinze estacions contemplades.

A Sant Pere, Mn. Josep Martí ha fet una meditació sobre les set paraules de Jesucrist a la creu. L’acte s’ha acabat amb el cant “Victòria tu regnaràs” i l’adoració a la Creu.

Per la tarda s’ha celebrat al Carme la Commemoració de la Mort de Jesucrist, contemplant i adorant en silenci la creu de la redempció, que és el símbol de l’amor més gran. Un dia per agrair Jesús el seu amor immens i per demanar-li força d’estimar i perdonar, saber viure a fons el camí de la fe i de la donació incondicional. Un dia també, per pregar per l’Església perseguida:

No podem resignar-nos a un Orient Mitjà sense cristians, que han professat allí el nom de Jesús durant dos mil anys. Molts dels nostres germans i germanes son perseguits i s’han vist forçats amb violència a deixar les seves llars. Sembla que s’hagi perdut fins i tot el valor de la vida humana, i que la persona humana ja no tingui importància i pugui ser sacrificada a d’altres interessos. I, per desgràcia, tot això passa per la indiferència de molts.

Amb aquestes paraules del Papa Francesc, i amb el record dels vint-i-dos màrtirs d’Egipte, i de la jornada de pregària per aquesta intenció a l’església de Sant Pere, Mn. Joan ha demanat solidaritat per aquesta intenció i per la Custòdia franciscana que els acull i atén les seves necessitats en aquests països. En acabar l’homilia, Mossèn Joan ens ha demanat fixar la nostra mirada fixa als seus ulls de tendresa i que Ell ens porti a donar el nostre amor a totes les persones que pateixen: "Mireu l’arbre de la Creu".

Mossèn Joan ha concelebrat l’ofici litúrgic amb Mossèn Joan Ramon a l’altar de l’església presidit pel cap del Sant Crucifici retornat joiosament a la parròquia el Divendres de Dolors. La Coral del Carme ha fet l’acompanyament musical de la celebració.

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn