Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 octubre 2022

DIXIT LLEIDA ORGANITZA UNA CONFERÈNCIA SOBRE ‘EL MENJADOR’

“EL MENJADOR SOCIAL, COMUNITARI I SOSTENIBLE DEL CENTRE HISTÒRIC DE LLEIDA, UN ESPAI OBERT AL BARRI”

DIXIT Lleida Centre de Documentació de Serveis Socials ofert el 7 d’octubre la conferència “El Menjador social, comunitari i sostenible del Centre Històric de Lleida, un espai obert al barri”. Una activitat amb format híbrid, que ha tingut lloc a l’auditori de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida i, alhora, també s’ha pogut seguir en streaming per internet a través de la plataforma Zoom.

A l’acte hi ha intervingut les responsables de les dues entitats aliades en aquest projecte: Anna Vila, directora de la Fundació Jericó i diplomada en Educació Social, i Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida i llicenciada en Economia. També hi ha participat Nieves Gómez, coordinadora del servei, integradora social i mediadora comunitària.

Les ponents han explicat el funcionament del Menjador social, comunitari i sostenible del Centre Històric de Lleida, el qual, després del tancament per la pandèmia, va reobrir com a projecte d’aliança entre la Fundació Jericó i la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida.

A partir del juliol de 2021, a més de cobrir necessitats alimentàries, el Menjador treballa amb un triple objectiu. En primer lloc, una integradora social fa un seguiment individual de les persones usuàries i es coordina amb els serveis socials municipals i altres entitats i recursos de la ciutat, amb l’objectiu de la seva reinserció social.

En segon lloc, el Menjador obre les seves portes a la comunitat i al barri del Centre Històric mitjançant tallers i altres activitats, amb la vista posada a oferir menjars a la ciutadania en general, a fi de trencar estereotips sobre les persones ateses. En tercer lloc, sensibilitza en la lluita contra el malbaratament alimentari, posant l’accent en el paper mediambiental responsable i treballant amb la cuina d’aprofitament.

A més de cobrir les necessitats alimentàries, el Menjador treballa amb un triple objectiu. En primer lloc, una integradora social fa un seguiment individual de les persones usuàries i es coordina amb els serveis socials municipals i altres entitats i recursos de la ciutat per contribuir a la seva reinserció social. En segon lloc, el Menjador obre les seves portes a la comunitat i al barri del Centre Històric mitjançant tallers i altres activitats per trencar estereotips sobre les persones ateses. En tercer lloc, sensibilitza en la lluita contra el malbaratament alimentari, posant l’accent en el paper mediambiental responsable i treballant amb la cuina d’aprofitament.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn