Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juny 2012
Categoria/es: General

DOBLE ANIVERSARI AL MONESTIR DEL COR DE JESÚS

La Solemnitat del Cor de Jesús, festa patronal del monestir de les Carmelites descalces, ha tingut enguany una connotació molt especial al celebrar-se el 25è aniversari del Monestir de la Caparrella i els 20 anys de l’entronització del Sagrat Cor.

La solemne concelebració eucaristia d’Acció de Gràcies ha estat presidida per Mn. Antoni Agelet, en absència del Sr. Bisbe, i concelebrada per alguns rectors de parròquies de Lleida i dos pares carmelites, ha comptat amb la presència de l’alcalde, Sr. Àngel Ros i altres regidors. Amb la nombrosa afluència de feligresos religiosos i seglars de diferents parròquies i comunitats de la ciutat, l’església s’ha quedat petita i molts han tingut que seguir la Missa des de l’exterior.

A l’inici de la Missa la Superiora de les carmelites descalces ha expressat el moment especial que viu la seva comunitat, que des de la fe, la pregària i l’esforç de cada dia, fa créixer el Regne de Déu, alenada per l’Esperit. L’homilia de Mn. Agelet ha anat repassant la idea de Déu que emana de la Bíblia -misericordiós i salvador- i el missatge que personalment ens va revelant, a través de tres preguntes: Com és Déu? Què em diu Déu? i Que vol Déu?

L’alcalde Ángel Ros ha agraït a la comunitat de carmelites descalces el seu testimoni cristià i la seva oració benefactora per a la nostra ciutat. Alhora les ha obsequiat amb el llibre de les Consuetudines Ilerdensis.

La doble coincidència dels aniversari s’ha volgut commemorar amb la benedicció d’una imatge del Sagrat Cor de Jesús, obra de l’escultor Víctor Pallarés. La placa d’identificació ha esta un obsequi dels Adoradors de la Divina Misericòrdia; la seva presidenta, Sra. Marta Figuera, va fer una ofrena de flors.

La celebració s’ha completat amb la visita al locutori de les religioses carmelites descalces, i un refrigeri tot contemplant l’exposició fotogràfica que mostra l’antic convent de Sant Anastasi –actualment seu del Centre de Titelles- que les religioses havien ocupat des de la seva arribada a la ciutat el 1686; i les obres de l’actual monestir i la seva benedicció el 15 de maig de 1987, festa del Sagrat Cor de Jesús, ara fa 25 anys.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn