Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 juliol 2010
Categoria/es: General

DOBLE CELEBRACIÓ GUINEANA AL CARME I A SANT PERE

Dos dies després de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, la nostra comunitat ha viscut una nova i animosa celebració doble: el segon aniversari de l’ordenació sacerdotal de Mn. Joan Carles Mandje, el nostre vicari, i la Primera Comunió de la seva neboda, Joana Belén. Ha estat en la missa de les 12:30, al Carme.

L’acte ha comptat amb el protagonisme especial dels tres cors guineans: el Coro Trinidad, de la parròquia de Sant Andreu, el Cor africà de Sant Joan i el cor africà del Carme. Cal destacar que, a més dels cants amb l’escenografia adient, molt curosament preparada, també duien uns vestits arranjats especialment per a la celebració, tots confeccionats amb la mateixa roba i amb una camiseta blanca que duia la imatge serigrafiada de la Joana Belén.

L’eucaristia ha estat una acció de gràcies. Això és precisament el que vol dir la paraula eucaristia. Però avui, l’expressió “Acció de gràcies” l’ha reiterat, ressaltant-la, Mn. Joan Carles. Acció de gràcies, especialment, pel regal de la vocació al sacerdoci, rebuda de Déu gratuïtament, i al que s’ha mantingut fidel i es vol mantenir fidel durant tota la vida. També ha tingut paraules d’agraïment a la seva família, als cors, i a la parròquia del Carme que a través de Mn. Joan el va acollir quan va arribar a Lleida i on va iniciar, amb l’ordenació diaconal, ja fa quatre anys, la seva vida sacerdotal. Mn. Joan Carles ha continuat seguidament l’homilia sobre l’evangeli del dia, centrat en la figura de Marta i Maria, i en les dues actituds bàsiques i complementàries del cristià, l’oració i el servei.

Acabada la celebració ha estat Mn. Joan qui ha felicitat Mn. Joan Carles per la vocació del sacerdoci que ha rebut i acollit com el gran regal de la seva vida, tot desitjant que sigui per tota la vida. També ha recordat el temps passat a la parròquia des de la seva acollida inicial….

Mn. Joan també ha felicitat a Joana Belén per haver rebut Jesús per primera vegada. Tot referint-se a les camisetes que duien els cors guineans, ha dit: “Lleváis a Joana Belén en el pecho; pero ella, desde hoy, lleva a Jesús en el corazón”. Efectivament, el Jesús viu fet present per la consagració de Mn. Joan Carles, l’ha rebut la seva neboda i tota la comunitat. Tal com ha ressaltat Mn. Joan, cal que mantingui la seva amistat amb Jesús per tota la vida

Finalment Mn. Joan Carles, ens ha convidat a tots amb l’expressió:“después de la misa, viene la mesa”. Aquesta celebració entorn de la taula s’ha realitzat als baixos recentment rehabilitats de l’església de Sant Pere.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn