Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 desembre 2017
Categoria/es: General

DONACIÓ DE PESSEBRES ALS FRARETS

 EL MESTRE PESSEBRISTA ANTONIO GIL DÓNA  ALS “FRARETS” LA SEVA COL·LECCIÓ DE FIGURES DE PESSEBRE

El migdia del diumenge 10 de desembre, , ha tingut lloc a l’anomenada Sala de Santa Clara del convent dels pares franciscans de Lleida, la benedicció i inauguració d’una Mostra Permanent de figures de pessebre i diorames, pertanyents a la col·lecció particular del Mestre Pessebrista i soci de la nostra entitat Antonio Gil.

La inauguració i benedicció ha estat a càrrec del pare guardià dels "frarets" de Lleida Francesc Vilà. Ha tingut lloc després de l’Eucaristia del segon Diumenge d’Advent, celebrada al santuari de Sant Antoni de Pàdua, presidida pel P. Joaquim Recasens, amb la participació del president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Àngel León; el vicepresident, Jordi Curcó i altres membres de la junta directiva que s’hi ha fet presents per tal de donar així suport al que fa el número 12 dels Mestres Pessebristes de Lleida, títol que li fou atorgat per l’entitat l’any 1974, després d’haver aconseguit amb els seus diorames artístics, cinc primers premis consecutius en el Concursos de Pessebres.

Actualment són un total de 28, els pessebristes lleidatans que han assolit aquesta distinció amb els quals l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha volgut reconèixer els seus mèrits en l’art de fer pessebres i de transmetre la fe mitjançant els pessebrisme. 

L’Antoni Gil ha fet donació d’aquest singular fons de figures de pessebres i diorames als franciscans de Lleida, que l’han rebut amb satisfacció i agraïment: “Quin millor lloc per conservar i guardar aquestes figures de pessebre que aquesta casa de Sant Francesc, que fou el primer pessebrista i n’és el Patró dels pessebristes", ha dit el P. Joaquim Recasens, agraint la donació.

El Mestre Pessebrista Antoni Gil, juntament amb el també Mestre Pessebrista Josep Figueres que l’ha acompanyat en aquesta jornada, tenen cura quan arriba Nadal de construir el diorama monumental de l’església de Sant Antoni,  que tots els anys rep un dels primers guardons del Concurs de Pessebres. Aquest Diorama serà beneït i inaugurat en el decurs de la Missa del Gall, que se celebrarà a mitja nit de la Nit de Nadal, el proper 24 de desembre i podrà visitar-se durant les festes de Nadal i fins la festa de la Candelera el 2 de febrer, tradicional jornada en la que era antigament costum de retirar i recollir les pessebres que s’havien muntat per Nadala.

Jordi Curcó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn