Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 març 2011
Categoria/es: General

DOS NOUS SACERDOTS PER A L’ESGLÉSIA DE LLEIDA

La tarda del diumenge 6 de març la Catedral de Lleida va ser l’escenari d’un gran esdeveniment per a la nostra Església diocesana: l’ordenació sacerdotal de Mn. Santiago Mataix i Mn. Jaume Melcior. Va ser una celebració molt viscuda que van viure el centenar de preveres que concelebraven amb el Sr. Bisbe Mons. Joan Piris, i les nombroses persones que omplien de gom a gom el temple catedralici molt abans d’iniciar-se la cerimònia. Entre elles, l’alcalde de Lleida i altres autoritats, i els familiars i amics dels dos nous sacerdots.

Tots dos il•lusionats compartint nom i projecte de vida per al qual “Déu els ha escollit”. Així ho va expressar el Sr. Bisbe en la seva homilia, en la qual també va agrair a les seves famílies i als seus formadors per haver-los ajudat a donar a una resposta activa a la crida del Senyor.

Ja ordenats, els nous preveres van concelebrar l’eucaristia amb el Sr. Bisbe. Abans de la benedicció final van adreçar unes paraules a tots els qui els allí presents. Mn. Santiago Mataix, amb molta emoció, va agrair el do del sacerdoci a Déu, i a la seva mare, familiars i altres persones i col•lectius, tota la formació i l’oració rebuda. També va expressar el seu desig de ser un sacerdot humil, pobre i obedient. En acabar la celebració Mn. Santiago i Mn. Jaume van rebre una multitudinària felicitació.

Va ser una celebració molt joiosa per a l’Església de Lleida. El Sr. Bisbe ja ho havia verbalitzat en la salutació inicial a tots els assistents: “Aquesta cerimònia m’agradaria repetir-la cada tres mesos…” i en el seu comiat tot fent una crida a pregar per noves vocacions al sacerdoci i a la vida consagrada.

Donem-li gràcies a Déu!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn