Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 març 2010
Categoria/es: General

EDITEN EL DARRER TREBALL DE ROMÀ SOL I CARME TORRES DEDICAT A FRANCESC CASTELLÓ

   Abans de cloure la celebració, el vicepostulador de la Causa de Canonització del beat Francesc Castelló Mn. Gerard Soler va assabentar els fidels i devots del jove màrtir de com la seva fama s’estén arreu del món. Prova del que deia són les nombroses cartes que arriben a Lleida des de molts indrets de Catalunya i d’Espanya, també de França i Itàlia i d’una bona colla de països hispanoamericans, demanant informació, biografies seves i estampes amb relíquia.
    Mn. Gerard digué que la Comissió havia fet una nova edició d’aquestes estampes per a fer-les arribar a tothom que ho demani, per tal que siguin col•locades als malalts, tot demanant la intercessió del Beat: “Cal que tinguem un miracle per a la seva canonització, tenim que pregar per a que així sigui”, digué.
    El vicepostulador va convidar els fidels i devots a treballar per la Causa, col•laborant també econòmicament per a que es pugui continuar amb la tasca de donar a conèixer el beat Francesc Castelló arreu. En aquest sentit vas donar a conèixer l’edició d’una nova biografia d’aquest Beat lleidatà. És tracta de l’edició, a mena de separata, del treball intitulat “Francesc Castelló i Aleu, màrtir de Crist”, una de les darreres aportacions a la història de Lleida, que els recentment traspassats historiadors Romà Sol i Carme Torres, van preparar pel IV i darrer volum d’“Arrels Cristianes. Presència i significació del Cristianisme en la història i la societat de Lleida”. Una iniciativa editorial del bisbat de Lleida, que va veure la llum el passat mes d’octubre, de la ma de Pagès Editors.
    La Comissió Pro Canonització del Beat Francesc Castelló, ha editat un miler d’exemplars d’aquest treball, per tal de donar a conèixer més i millor la vida i el testimoni d’aquest jove químic, que morí màrtir a Lleida el 29 de setembre de 1936. Alhora l’edició vol ser també un homenatge al matrimoni d’historiadors Romà Sol i Carme Torres, que varen ser membres d’aquesta Comissió des dels seus inicis, havent impulsat la seva beatificació. En la celebració és pregà per tots dos.
    La nova biografia del beat inclou diverses fotografies de l’àlbum de la família Castelló Aleu, així com la reproducció de les tres famoses i impressionats cartes que el Beat va escriure moments abans de morir. Aquestes cartes originals, van ser exposades durant la celebració en el presbiteri de l’església de Sant Pere.
    La Comissió te previst trametre l’obra a tos els membres de l’Associació d’Amics de Francesc Castelló de Lleida, d’altres comarques de Catalunya i de la resta de l’Estat i a tothom que ho demani a l’adreça: C/ del bisbe, 1 -25002 de Lleida o bé al telèfon 973 268628. Tots ells rebran aquesta nova biografia del jove màrtir.                                                                   

Jordi Curcó

Foto: El vicepostulador de la Causa Mn. Gerard Soler mostra la nova biografia del Beat escrita pels historiadors Romà Sol i Carme Torres.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn