Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 setembre 2012
Categoria/es: General

EL BEAT FRANCESC CASTELLÓ JA TÉ LA PRIMERA ESTÀTUA A L’IQS

El dia 27 de setembre, al vespre, vigília de la festa del Beat, es va inaugurar la primera estàtua del Francesc, a l’Institut Químic de Sarrià, a Barcelona. Està ubicada a l’entrada del centre on ell havia estat alumne.

L’Institut vol presentar aquest jove màrtir com un referent i exemple a seguir i imitar a tots el estudiants que passin per les seves aules.

L’escultura té uns dos metres d’alçada, si bé la base del monument ja ella sola amida un metre. Ha estat executada per l’escultora barcelonina Montserrat Garcia Rius. Presenta un noi elegant i ferm, ben plantat, amb el seu braç enlairat reafirmant la seva fe i animant a les multituds de joves a seguir el camí del Crist que Ell recorregué i consumà amb el martiri. Tot un desafiament. És la mateixa sensació que ens produeix la seva fotografia que presideix la capella del Beat a l’església de Sant Pere. Un noi d’ulls penetrants i nets que s’endinsen fins l’interior dels qui el contemplen.

Va ser emotiu el moment de la inauguració quan un jove amb acompanyament musical a la guitarra anava llegint, en el silenci de la nit, la carta que va escriure a la seva tia i a les dues germanes.

En aquest moment, la seva germana, Maria, que era present a l’acte, s’incorporà de la seva cadira de rodes i, amb els tres besnéts petits al costat, inclinava el seu cap als peus d’en Francesc amb una actitud reverent i de pregària. Quan desprès de l’acte li deia: “Maria, quin moment d’emoció als peus del Francisco i amb els tres besnéts”, ella em va contestar: “És el bes del meu germà que, des de la Glòria, es va perllongant en tota la família”.

L’acte s’inicià amb la concessió de la Medalla d’Or del P. Vitòria al P. Lluís Victori Companys sj., pels seus cinquanta anys de dedicació docent i pastoral a IQS.

La representació de Lleida va ser nombrosa. Ens resta a tots el record agradable d’una obra ben feta.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn