Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 maig 2021
Categoria/es: General

EL BISBAT DE LLEIDA HA CELEBRAT L?ASSEMBLEA DIOCESANA

El Bisbat de Lleida ha pogut celebrar enguany l’Assemblea Diocesana anual el darrer dissabte de maig, després que l’any passat quedés suspesa per la pandèmia. Ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana, tot i que la limitació de l’aforament ha fet que també s’obrís telemàticament a les parròquies i domicilis particulars. El bisbe Salvador ha tingut unes paraules d’agraïment per l’àmplia participació malgrat les restriccions sanitàries.

Després de la pregària inicial organitzada per la delegació pastoral de joves, el vicari general mossèn Lluis Sallán ha presentat el Pla d’Actuacions Diocesanes per al curs 2021-2022. Aquest pla s’ha elaborat a partir de les aportacions de parròquies, delegacions, moviments i fidels durant els darrers mesos. El vicari ha apostat per enfortir la delegació de Pastoral de joves amb la creació d’una plataforma de representants de joves i, a la vegada, impulsar una xarxa d’adults implicats en el seu acompanyament espiritual. A més, ha destacat la necessitat de consolidar noves eines telemàtiques per la catequesi, implicar a les famílies i enfortir el catecumenat.

En l’àmbit sociocaritatiu, el Pla pretén articular els recursos necessaris perquè les comunitats parroquials coneguin allò que està fent Càritas Diocesana de Lleida i també les institucions de la xarxa sociocaritativa diocesana, especialment en aquest moment de pandèmia.

En l’àmbit de l’espiritualitat el Pla proposa donar a conèixer els espais de pregària contemplativa de recés que hi ha a la diòcesi i impulsar-los. També proposa aprofundir la corresponsabilitat dels laics i revitalitzar i renovar llenguatges en les comunitats parroquials.

Seguidament el Bisbe ha donat la paraula al doctor Joan Viñas que ha impartit una conferència sobre la pandèmia i l’esperança. Viñas ha destacat que "la pandèmia ha trasbalsat la vida de tothom". Però a la vegada ha recordat que "la pandèmia era una oportunitat per canviar la nostra vida. Hem de preguntar-nos en què gastem tots els esforços". En aquest sentit, ha apostat per seguir l’estil de vida de Jesús". "Jesús està al nostre costat ens ajuda i ens salva", ha dit.

Viñas ha destacat que "cal gent sòlida en moments líquids". També ha reclamat que "cal aprendre a nadar perquè la societat avança molt de pressa en aquest món líquid". "Quan els deixebles van veure a Jesús ressuscitat van perdre la por, nosaltres com a laics també hem de perdre la por", ha dit. "Està a les nostres mans transforma la diòcesi", ha afegit Viñas. "Com a cristians ens cal recuperar l’espiritualitat perquè l’amor és l’únic que ens fa feliços", ha dit. "La nostra fe és viu en comunitat" i ha apostat per tornar a les celebracions presencials seguint totes les mesures sanitàries.

El bisbe Salvador ha tancat l’Assemblea demanant als fidels que es preguntin què poden fer ells per la diòcesi. I ha reclamat que "visquem amb esperança". Per acabar, ha apostat per la formació dels laics i ser creatius amb els joves.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn