Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 octubre 2020
Categoria/es: General

EL BISBE HA PRESIDIT LES CELEBRACIONS DE LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA

La celebració de la Verge Blanca de l’Acadèmia ha estat marcada enguany per les circumstàncies excepcionals de la pandèmia. La junta de l’Acadèmia Mariana ha organitzat els actes perquè els devots de la patrona de Lleida hi poguessin participar de manera presencial o virtual.

Celebracions religioses a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana i a la Catedral

El Tridu a la Mare de Déu, amb el Res del Rosari i la celebració de l’Eucaristia, ha tingut lloc a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia els dies previs al 2 d’octubre, dia de la festivitat. El Bisbe de Lleida Mons. Salvador ha presidit la celebració de l’Eucaristia concelebrant amb Mn. Gerard Soler, capellà de l’oratori. Lourdes Solà i Antoni Miquel han dirigit els cants de la cerimònia. El Bisbe ha agraït a totes les persones que volen fomentar la devoció a la Verge Blanca i que estimem més a la Mare de Déu i a l’Església.

Coincidint amb la festa de la Verge Blanca, membres de la Junta de la federació de Cases Regionals de Lleida, encapçalada per Cosme García i Jesús Monter, i altres devots han ofrenat flors a la patrona de Lleida.

Celebració de la Festa de la Mare de Déu de l’Acadèmia

El primer diumenge d’octubre la Catedral ha acollit la celebració litúrgica de la Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia amb una eucaristia presidida pel Bisbe Salvador. El doctor Joan Viñas, altres membres de la Junta i socis i devots de la ciutat.

La petita imatge de la Verge Blanca, flanquejada per un parell de canelobres i guarnida amb flors, ha presidit humilment la celebració des del presbiteri. “És la Mare de Déu de l’Acadèmia, patrona de la nostra ciutat, i volem que la seva figura sigui un model en les nostres parròquies, comunitats i famílies, i estigui en el cor dels lleidatans”, ha dit el Bisbe destacant que la Mare de Déu ens porti a convertir-nos a Jesucrist. “Mirem Maria perquè, com ella, vulguem fructificar en benefici dels demés. Demanem la conversió de l’Església perquè sigui com la Mare de Déu, pura, transparent, servidora i samaritana, i que cadascú de nosaltres ho fem realitat a tots els que tenim al nostre voltant.” El nostre Pastor ha tingut unes paraules d’agraïment a la Junta de l’Acadèmia Mariana per fomentar la devoció i estimació a la Mare de Déu i a l’Església.

El Petit “gran” Cor de la Catedral, dirigit per Mn. Joaquim Mesalles amb Lluís Climent a l’orgue, ha acompanyat musicalment la celebració que ha acabat amb el cant-pregària dels Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia: “Ajudeu-nos Verge Blanca, guia i llum de la ciutat”.

Certamen literari virtual dedicat a Santa Maria de Natzaret, salut dels malalts

Degut a l’excepcionalitat esdevinguda per la situació sociosanitària que estem vivint, l’Acadèmia Mariana ha organitzat un certamen dedicat a Santa Maria de Natzaret, salut dels malalts, que ha estat enregistrat i editat per a ser difós a les xarxes socials el dia 2 d’octubre, festivitat de la Verge Blanca.

El doctor Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, ha obert el certamen literari virtual amb una salutació i una pregària a la Mare de Déu. El mantenidor del certamen ha estat el doctor Jacint Cabau, delegat de pastoral de la salut.

Una selecció de poemes -majorment guardonats en edicions anteriors del certamen- han estat declamades pels seus autors o d’altres rapsodes. La recitació ha comptat amb l’acompanyament musical de Joan Llobera (violí) i Lluis Climent (orgue). Un dels poemes escollits ha estat “El Senyor m’il·lumina i em salva”, de Rosa Fabregat Solé, recentment finada. Aquest poema, guardonar al certamen de l’any 2012, l’ha llegit amb emoció el seu germà Joan Pere Fabregat.

També s’han ofrenat flors a la Mare de Déu i el Petit Cor de la Catedral, dirigit per Joaquim Mesalles, li ha dedicat una ofrena musical amb un concert de temes marians a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

El Bisbe Salvador ha fet la cloenda de l’acte, que ha estat conduit per Blanca Roca i Albert Font-Tarrés i que ha estat enregistrat en diferents espais de l’Acadèmia Mariana, el Palau de Maria. Ha estat una magnífica manifestació d’amor a Maria meravellosament acollida i aplaudida. 

 

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn