Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 maig 2024

EL BISBE PRESIDEIX AL CARME LA MISSA DEL DIA DEL TREBALL

S’ha dedicat a millorar les condicions laborals

L’Acció Catòlica Obrera (ACO) de Lleida ha organitzat l’1 de maig una missa a la parròquia del Carme en motiu del Dia del Treball. Una celebració que ha estat presidida pel bisbe Salvador i concelebrada per Mn. Xavier Navarro, Mn. Carles Sanmartín, Mn. Joaquim Mesalles, el P. Joan Badia ocd, i l’assistència del diaca Plàcid Burgès.

Durant l’Eucaristia, es va llegir el manifest elaborat pel Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, titulat “Dignitat en la Fragilitat”, que tracta sobre la necessitat de l’atenció a la gent gran i dependent, així com a les condicions de treball de les persones que en tenen cura.

En l’apartat “Els nostres referents”, en què es recorda alguna persona o col·lectiu que ha estat referent pel món obrer creient a Lleida, s’ha fet esment de la Comunitat Claretiana de Lleida. Durant els anys, molts missioners claretians han estat acompanyants de moviments i grups. Són presents a la ciutat des de fa 140 anys i en fa 50 que es fan càrrec de la Parròquia Sant Antoni Maria Claret, de Balàfia, des de la seva creació. Recentment, la congregació ha anunciat el pròxim tancament de la comunitat per manca de relleu.

Acabada la celebració, els assistents han compartit un esmorzar. Altres han participat en la manifestació convocada pels sindicats, tot fent-se solidaris amb les inquietuds de la classe treballadora. Finalment, un grup de persones ha participar en un dinar de germanor a la granja-escola Castell de Saidia.

L’Acció Catòlica Obrera és un moviment que ha fet 70 anys i es caracteritza per ser una església de base, arrelada al missatge de Jesús i amb una opció per ser i comprometre’s amb la classe treballadora. Forma part del Moviment de Treballadors Cristians d’Europa (MTCE), del Moviment Mundial de Treballadors Cristians (MMTC), del Consell d’Acció Catòlica (de la diòcesi de Barcelona), de la Pastoral Obrera i del Consell Assessor de la Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola.

L’ACO té 664 militants a Catalunya (principalment) Madrid, Còrdova i Alacant distribuïts en 87 grups i està reconeguda com a moviment episcopal a les diòcesis de Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu, Terrassa i Vic.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn