Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 gener 2024

EL BISBE PRESIDEIX AL CARME LA MISSA QUE EL COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEDICA A LA SEVA FUNDADORA

El Col·legi de la Sagrada Família ha celebrat una eucaristia a la parròquia del Carme en honor a la seva fundadora, la Beata Anna Maria Janer Anglarill. L’ha presidit el bisbe Salvador concelebrant amb Mossèn Xavier Navarro, rector de la parròquia. Ha comptat amb la participació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, la direcció, el professorat i l’alumnat del cicle mitjà i superior de Primària i l’alumnat d’ESO del Col·legi.

La comunitat educativa ha viscut intensament la cerimònia, preparada curosament per l’equip de pastoral amb imatges, cants, pregàries i ofrenes al·lusives a la Mare fundadora, i un magnífic acompanyament musical per part d’un bon grup d’alumnes i professors dirigit per Esther Pardina, coordinadora de l’Equip de Pastoral. Cristina Masamunt, representant de la Titularitat, ha introduït la celebració i la directora, Montse Palau, ha glossat la figura d’Anna Maria Janer, fundadora del Col·legi i model de santedat.

El bisbe Salvador ha agraït als responsables del Col·legi la celebració religiosa de la festa del Col·legi i el clima de pregària i respecte de l’alumnat per a recordar la beata Anna Maria Janer “que va viure fa uns dos-cents anys i es va dedicar a la gent malalta i pobra i a l’escola. “Li agradava molt ensenyar, anar a Missa i pregar”, ha dit el Bisbe animant l’alumnat a seguir els passos de la seva patrona i desitjant que siguin molt bons estudiants i bons cristians: “No us oblideu mai de celebrar la Missa; és l’acte més proper per a viure i créixer en el missatge de Jesús”.

La Mare Montserrat, anterior Titular del centre i ara patrona de la Fundació Educativa Anna Maria Janer, ha agraït a tota la comunitat educativa que fa possible que “estimar als altres, tal com Anna Maria Janer va aprendre de Jesús sigui l’estil educatiu que dona identitat al Col·legi. L’agraïment l’ha fet extensiu al Bisbe, a la parròquia i al rector per acollir la celebració, i a l’alumnat per “deixar-vos acompanyar en el vostre procés d’aprenentatge i que doneu testimoni de tot el bé que heu rebut.”

La celebració ha acabat amb el cant de l’himne de la beatificació de la Mare Janer: “Estimar-te i servir-te sempre i en tot, amb el foc de l’amor de la teva llum sempre va cremar”. La comunitat educativa ha continuat la jornada festiva al Col·legi amb un esmorzar dolç de coca amb xocolata i activitats de cloenda del mes janerià que enguany s’ha celebrat sota el lema “Eixampla el teu cor”.

Anna Maria Janer i Anglarill (Cervera 1800 – Talarn, 1885) va fundar el 1859 l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. De la seva vida en parlen especialment els fets d’acollida, de senzillesa, de bondat i d’amor sense límits als malalts, els ferits de guerra, els nens i els orfes pobres, els desvalguts, els empestats… Els qui la van conèixer quedaven admirats del seu amor tan gran que s’encomanava. Era per a tothom com una mare que estima incondicionalment. Per amor a Déu servia el germà. Va morir en olor de santedat, l’11 de gener de 1885.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn