Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 gener 2020
Categoria/es: General

EL BISBE PRESIDEIX AL CARME LA MISSA QUE EL COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEDICA A LA SEVA FUNDADORA

El Col·legi de la Sagrada Família ha celebrat una eucaristia a la parròquia del Carme en honor a la seva fundadora, la Beata Anna Maria Janer Anglarill. L’ha presidit el bisbe Salvador concelebrant amb  el claretià P. Jaume Sidera, Mn. Joan Ramon, Mn. Jaume i Mn. Ramon. Ha comptat amb la participació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, la direcció, el professorat i l’alumnat d’ESO i Educació Primària del Col·legi..

La comunitat educativa ha viscut intensament la cerimònia, preparada curosament per l’equip de pastoral amb imatges, cants, pregàries i ofrenes al·lusives a la Mare fundadora, i un magnífic acompanyament musical per part d’un bon grup d’alumnes i professors. La directora Montse Palau, ha glossat la figura de la patrona del Col·legi com un model per a tots destacant la heroïcitat de la seva vida i la mort en olor de santedat, l’11 de gener de 1885.

El Bisbe ha centrat l’homilia en la beata Anna Maria Janer que “estimava molt el Senyor i sempre es donava als demés” per a demanar-li “que tinguem un cor compassiu i misericordiós com el de la Beata”.  I ha animat a tots a seguir el seu exemple i a la congregació “que posi en vosaltres l’amor al cor.”

La germana Montserrat, Titular del centre, ha agraït als professors, pares, alumnes i tota la comunitat educativa que fan possible que "Estimar-te i servir-te sempre i en tot" sigui l’estil educatiu que dóna identitat al Col·legi, tal com feia l’Anna Maria Janer. L’agraïment l’ha fet extensiu a la parròquia i els seus mossens que fan que s’hi trobin com a casa. Ha demanat Jesús que “a través de la beata Anna Maria Janer sapiguem perdonar, agrair i superar les dificultats”. També ha agraït a la comunitat educativa, especialment “als alumnes per deixar-vos acompanyar en el vostre procés d’aprenentatge i que el vostre pas pel Col·legi doneu testimoni de tot el bé que heu rebut.”

La celebració ha acabat amb el cant de l’himne de la beatificació de la Mare Janer: “Estimar-te i servir-te sempre i en tot, amb el foc de l’amor de la teva llum sempre va cremar”. La comunitat educativa ha continuat la jornada festiva al Col·legi amb una xocolatada i activitats de cloenda de la Setmana Janer. Totes les escoles, residències i comunitats de la Sagrada Família d’Urgell, presents a 11 països del món, han dedicat una setmana a la seva fundadora al voltant de la data de la seva mort per a recordar-la i estendre el seu carisma. Enguany el lema ha estat “Construïm i compartim la vida”.

Anna Maria Janer i Anglarill (Cervera 1800 – Talarn, 1885) va fundar el 1859 l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. De la seva vida en parlen especialment els fets d’acollida, de senzillesa, de bondat i d’amor sense límits als malalts, els ferits de guerra, els nens i els orfes pobres, els desvalguts, els empestats… Els qui la van conèixer quedaven admirats del seu amor tan gran que s’encomanava. Era per a tothom com una mare que estima incondicionalment. Per amor a Déu servia el germà.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn