Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 gener 2019
Categoria/es: General

EL BISBE PRESIDEIX AL CARME LA MISSA QUE EL COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEDICA A LA SEVA FUNDADORA

El Col·legi de la Sagrada Família ha celebrat una eucaristia a la parròquia del Carme en honor a la seva fundadora, la Beata Anna Maria Janer Anglarill. L’ha presidit el bisbe Salvador concelebrant amb Mn. Joan Ramon i Mn. Jaume. Ha comptat amb la participació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, la direcció, el professorat i l’alumnat d’ESO i Educació Primària del Col·legi..

La comunitat educativa ha viscut intensament la cerimònia, preparada curosament per l’equip de pastoral amb imatges, cants, pregàries i ofrenes al·lusives a la Mare fundadora, i un magnífic acompanyament musical per part d’un bon grup d’alumnes i professors. El director, Julián de la Fuente, ha glossat la figura de la patrona del Col·legi com un model per a tots destacant la heroïcitat de la seva vida i la mort en olor de santedat, l’11 de gener de 1885.

El Bisbe ha centrat l’homilia en la santedat: “Per què l’Església fa Sants?,” ha preguntat als infants que omplien el temple? “Beat i Sant és pràcticament el mateix”, ha prosseguit, destacant la importància que té per a nosaltres que Anna Maria Janer sigui reconeguda Beata. “Són persones que van complir perfectament el què va diré el Senyor: estimar i perdonar.” I ha animat a tots a seguir el seu exemple i a la congregació “que posi en vosaltres l’amor al cor.”

La germana Montserrat, Titular del centre, ha agraït als professors, pares, alumnes i tota la comunitat educativa que fan possible que "Estimar-te i servir-te sempre i en tot" sigui l’estil educatiu que dóna identitat al Col·legi, tal com feia l’Anna Maria Janer. L’agraïment l’ha fet extensiu a la parròquia i els seus mossens que fan que s’hi trobin com a casa. Ha demanat que “la beata Anna Maria Janer ens ajudi a superar les dificultats, a estimar i servir i a omplir el cor d’alegria. I ha donat gràcies a Déu per fer-nos costat quan sentim que no podem més; i a la comunitat educativa, especialment als alumnes.”

La celebració ha acabat amb el cant de l’himne de la beatificació de la Mare Janer: “Estimar-te i servir-te sempre i en tot, amb el foc de l’amor de la teva llum sempre va cremar”. La comunitat educativa ha continuat la jornada festiva al Col·legi amb una xocolatada i activitats de cloenda de la Setmana Janer. Totes les escoles, residències i comunitats de la Sagrada Família d’Urgell, presents a 11 països del món, han dedicat una setmana a la seva fundadora al voltant de la data de la seva mort per a recordar-la i estendre el seu carisma. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn