Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 juny 2022
Categoria/es: General

EL BISBE SALVADOR HA BENEIT ELS COLUMBARIS DE L?ESGLÉSIA DE SANT PERE

És l’espai més gran de Catalunya amb 1.092 nínxols amb capacitat per a 1.676 urnes de cendres de difunts

Després d’oficiar l’eucaristia de les dotze del migdia a l’església de Sant Pere, Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida, va beneir els nous columbaris construïts a la cripta del temple. El Bisbe va resar perquè “aquest lloc de sepultura es converteixi en un espai de repòs i esperança” i va recordar que l’Església accepta la incineració per als catòlics.

Consta de 1.092 columbaris -612 individuals, 440 de dobles, 36 per a quatre urnes i 4 per a vuit, a més també d’una àrea comunitària. Amb una capacitat de 1.676, esdevé l’espai religiós amb un major nombre de nínxols per a urnes de difunts de tot Catalunya. A més de l’entrada de la plaça de Sant Francesc, s’hi pot accedir amb l’ascensor construït des de l’església i que permet eliminar les barreres arquitectòniques. 

Tot el conjunt està disposat en diferents espais que presideixen les imatges de Crist, Sant Pere i els patrons de la ciutat de Lleida, Sant Anastasi i la Verge Blanca de l’Acadèmia. La imatge de Sant Pere, rèplica de la que presideix l’altar de l’església, va acompanyada de la inscripció: “tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar” (Mt 16, 18). L’ampli espai central està disposat amb seients que facilitin el repòs i la pregària de les persones que el visitin.

Pel rector de l’església, Mn. Jaume Pedrós, el nou columbari respon al que va dir el papa Benet XVI: “Les cendres d’un cristià no s’han de posar a qualsevol lloc sinó en un lloc sagrat”. Ruben Tamarit, president de l’empresa Coral Memorial que gestiona el columbari, va informar que a més de dipositar les cendres de persones que acaben de morir, s’ofereix la possibilitat de traslladar a aquest nou espai les urnes d’éssers estimats que puguin tenir a casa, així com assessorament i tramitació gratuïta per exhumar restes de difunts enterrats al cementiri, incinerar-los i dipositar-los al columbari. Com a serveis complementaris, ofereixen introducció d’urna amb oració, amb missa funeral i també serveis musicals.

Un nou ús per a un espai que Mn. Joan Mora va restaurar i rehabilitar com a “Centre Beat Francesc Castelló” en l’església que acull la capella i museu del jove màrtir lleidatà. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn