Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 juny 2017
Categoria/es: General

EL CARME A LA TROBADA DE LES ADVOCACIONS MARIANES DE LLEIDA

 UNS CINQUANTA GRUPS MARIANS UNITS EN UNA EUCARISTIA A L’ORATORI DE LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA

 

La parròquia de la Mare de Déu del Carme; els pp. franciscans del santuari de Sant Antoni de Pàdua, devots de la Immaculada Concepció; la comunitat romanesa catòlica, amb la Mare de Déu de la Unitat; i el Col·legi de la Sagrada Família han participat en la primera Trobada de les Advocacions Marianes de Lleida. L’encontre ha tingut lloc a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia en una Eucaristia presidida pel Bisbe Salvador i concelebrada pel vicari general, el P. Joaquim Recasens, i Mn. Adrià Burca, sacerdot d’atenció pastoral a la comunitat romanesa catòlica. La Coral Units pel Cant que dirigeix la Sra. Antonieta Melé ha acompanyat meravellosament tota la celebració amb cants marians.

El bisbe Salvador ha iniciat l’homilia agraint a l’Acadèmia Mariana i a tots els qui tenim a la Mare de Déu com a model: ‘Maria és una dona concreta que va dir Si al Senyor. El poble de Déu ha anat creant advocacions concretes reconeixent la nostra fragilitat i totes són importants perquè la reconeixen com a ambaixadora del cel.’ El Bisbe ha continuat destacant que ‘la Mare de Déu és única i ella està al centre de la nostra devoció perquè ha posat al Crist al centre de la seva vida’. I, fent referència a la Paraula de Déu proclamada, ens ha exhortat a ser «ambaixadors de Crist» (2 Co 5,20) i a que siguem cristians autèntics i coherents de manera que la nostra fe sigui el centre de la seva vida.

Acabada la celebració litúrgica, el mateix Oratori de la patrona de Lleida ha estat l’escenari de la presentació de les més de cinquanta advocacions marianes que s’havien sumat a l’acte. La breu referència específica a la seva identitat feia aflorar i descobrir la gran riquesa de l’arrelada presència mariana a la nostra terra.

El bisbe Salvador i el doctor Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, han lliurat als representants de cada grup marià una petita imatge de la Verge Blanca de l’Acadèmia, un recordatori i una estampa al·lusius a l’acte, el llibre del darrer certamen marià convocat per l’Acadèmia Mariana el passat 2 d’octubre, i un tríptic informatiu de la institució.

Un cop fet el recorregut per les advocacions marianes de Lleida, el Bisbe Salvador, en nom propi i dels membres de l’Acadèmia Mariana, ha imposat la medalla de plata de la institució al seu director en reconeixement a tota la seva generosa i valuosa dedicació a aquesta institució que té per senyera la Mare de Déu. El doctor Joan Viñas ha rebut amb sorpresa aquest merescut homenatge que se li feia poques setmanes després d’haver estat distingit amb la Medalla de la Paeria al mèrit cultural i artístic.

El doctor Viñas ha tancat l’acte que havia promogut amb unes paraules d’agraïment a tots els qui l’havien fet possible amb la seva organització i participació ‘i a tots els que fan que la Mariana sigui la casa de tots, ben cuidada i que s’hi trobin bé.’

L’acte s’ha tancat al menjador de l’Acadèmia Mariana on s’ha ofert un pica-pica a tots els assistents. Aquest també ha estat un moment intens per saludar-nos i animar-nos a repetir aquesta experiència canviant d’amfitrió i, si cal, d’espai.

Ha estat una trobada molt entranyable que han secundat les comunitats religioses, col·legis, confraries, parròquies, ermites, santuaris, cases regionals, institucions, associacions… que tenen per centre a Maria com a guia que dóna sentit i acompanya la seva realitat cristiana. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn