Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juliol 2010
Categoria/es: General

El CARME, AMB ELS FANALETS DE SANT JAUME

Una de les tradicions més arrelada a Lleida és la celebració de la vigília de Sant Jaume amb la Romeria dels Fanalets. El punt de trobada ha estat l’església del Carme. on es va celebrar una Missa presidida per Mn. Vicenç Alfonso, consiliari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, i concelebrada per Mn. Joan Mora, rector. Hi van participar Montse Parra, Regidora de Cultura, en representació de l’Alcalde de Lleida, i altres autoritats municipals i parlamentàries, i la Junta de l’Agrupació de Pessebristes, entitat organitzadora de l’acte.

En l’homilia Mn. Vicenç va agrair l’esforç que enguany s’havia fet des de l’Agrupació de Pessebristes i tota la suma de col•laboracions institucionals, d’entitats i persones per a fer una celebració més lluïda, emmarcada dins l’Any Sant Compostel•là. També va valorar totes les iniciatives que contribueixen a donar a conèixer el primer apòstol màrtir, i el seu exemple de vida al servei de Crist i de l’Evangeli.

En acabar la celebració es van beneir els fanalets que duien els nombrosos infants que havien participat en la Missa i es va cantar la Cançó dels Fanalets. Tot seguit es va iniciar la Romeria dels Fanalets, presidida per la imatge de sant Jaume de la Capella del Peu del Romeu, de Jaume Gort, des de la Rambla Ferran i al llarg de l’Eix, fins al Pati de les Comèdies. Una darrera interpretació de la Banda Municipal, el Ball de Bastons i de Gegants, seguida de la pregària i la benedicció final per part de Mn. Vicenç, i la Cançó dels Fanalets interpretada per la Coral del Carme i tots els presents, van cloure la multitudinària i galana Romeria.

A continuació es va iniciar a l’IMAC l’acte de lliurament de Premis del LXIX Concurs dels Fanalets de Sant Jaume. El Grup de Catequesi del Carme va recollir el guardó concedit per la Delegació Territorial de la Generalitat de Catalunya al millor conjunt de fanals presentat. Al finalitzar la Missa del diumenge una representació del grup de joves i infants de la parròquia va lliurar la placa a Mossèn Joan. Enhorabona!

La tradició dels fanalets a Lleida s’ha complementat amb altres activitats. Una d’elles, dedicada als infants ha tingut lloc a la capella del Peu del Romeu. Es tracta d’una narració de la Llegenda dels Fanalets de Sant Jaume, a càrrec de l’actor Jordi Vivas. També cal destacar la ja tradicional escenificació de l’obra "Sant Jaume ve de Galícia" al Pati de l’IEI, pel grup TOAR:

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn