Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 juliol 2012
Categoria/es: General

EL CARME PELEGRINA A LOURDES

Un any més la parròquia del Carme ha organitzat una doble peregrinació a Lourdes el darrer cap de setmana de juny. Han estat prop de tres-cents pelegrins que en l’expedició de dos dies, conduïda per Mn Joan Ramon Ezquerra, o la d’un sol dia, conduïda per Mn. Joan Mora, han pogut visitar el Santuari. A Lourdes hem coincidit amb els més de dos-cent pelegrins de l’Hospitalitat de Lourdes del bisbat de Lleida, acompanyats pel nostre bisbe Mons. Joan Piris. Són uns dies molt esperats i viscuts amb molta intensitat.

Superada la incertesa als dies previs al pelegrinatge, degut a les greus conseqüències de les inundacions, hi ha hagut canvi de ruta per arribar-hi i, també, canvi d’hotels. Tot fent via per Osca hem fet parada a Jaca per assistir a la missa que se celebrava a la catedral, a la capella de santa Orosia, la patrona de la ciutat. Precisament eren dies de festa a la ciutat. Seguidament hem continuat muntanya amunt travessant els Pirineus per Somport i el Portalet, fins a Lourdes. El camí ha estat més llarg i més accidentat, però ens ha permès gaudir del paratge excepcional del Pirineu aragonès, més dens i intens, amb els verds llampants de la natura banyada per la pluja d’aquests dies.

Lourdes encara estava refent-se dels estralls de l’aigua però respirant normalitat. L’afluència de pelegrins ha afluixat, però el diumenge ja presentava l’afluència acostumada. Tot el programa s’ha desenvolupat amb normalitat amb alguns canvis en la ubicació degut al tancament de la basílica de Pius X. L’oració a la gruta, la processó dels malalts acompanyant l’eucaristia, la processó de torxes, el Viacrucis monumental o el del prat, les visites a les basíliques i, alguns, a la casa de Bernadette o a les piscines…

També la missa del diumenge a la basílica de Bernadette, amb totes les Hospitalitats catalanes, ha tingut un to especial, marcat pels cants joiosos animats pels ‘joves’ de totes les edats i els malalts que acompanyaven. L’ha presidit el nostre bisbe concelebrant amb Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe Auxiliar de Barcelona, i Josep Lluís Arín, Administrador diocesà de Tortosa i els sacerdots que acompanyaven les hospitalitats de Lleida, Barcelona, Terrassa, Sant Feliu i Tortosa. Mons. Joan Piris ha transmès un missatge de fe i d’esperança en l’homilia que ens ha adreçat:

“Les nostres febleses no són impediments, perquè la misericòrdia de Déu és més gran. Hem vingut a Lourdes i ens hem sentit acompanyats per més germans. Els malalts ens donen lliçons de generositat, d’acceptació, de confiança en Déu. Hem de donar fe d’aquesta experiència que ens pot transformar.”

Tot a Lourdes respira la bellesa i la pau celestial de la Mare de Déu. Allí tots som iguals, més germans i més units en la fe i en la pregària. L’aigua que brolla de la Gruta és signe de purificació espiritual, de conversió. La serenitat de l’esperit i el canvi de vida constitueixen el senyal de la gràcia més important que es manifesta al «continent de l’esperança», segons l’expressió del Beat Joan Pau II, papa. Lourdes és el símbol visible de la universalitat de la nostra fe.Així és com nosaltres ho ehm viscut en aquest Any de la Fe.

Amb Maria, serventa humil,
Amb Maria, Mare de l’Església,
Amb Maria, Nostra Senyora de Lourdes,
ensenya’ns la disponibilitat de interior,
      la humilitat de cor
      i l’alegria de l’acció de gràcies.
En aquest Any de la fe, dóna’ns l’amor a l’Església
i guia’ns al Pare en el foc de l’Esperit.
Amén.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn