Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 juliol 2018
Categoria/es: General

EL CARME PELEGRINA A LOURDES

DUES PELEGRINACIONS EN TRES AUTOCARS

Un any més la parròquia del Carme ha organitzat una doble pelegrinació a Lourdes el primer cap de setmana de juliol. Setanta-dues persones hem seguit el programa habitual de dos dies, amb Mossèn Joan Ramon Ezquerra com a organitzador i guia del viatge. Durant el trajecte d’anada hem parat al Pont de Suert per oir Missa a l’església de l’Assumpció de Maria.

Ja a Lourdes hem visitat les basíliques, la Gruta de Massabielle i hem participat en la Processó dels malalts i l’Adoració del Santíssim, el Rosari de torxes, el Viacrucis per la muntanya o la prada, la Missa internacional… Ha estat el mateix programa en un mateix espai però amb un esperit renovat  que ens ha ajudat a pregar amb confiança per totes les nostres necessitats i les de tothom… Del més gran al més petit tots hem viscut una experiència nova i profunda d’encontre amb la Mare, que sempre ens acompanya i vetlla per nosaltres. Lourdes és un oasi de pau per a l’esperit. Han estat dos dies de cel que assaborirem durant tot l’any.

El diumenge cent vint immigrants han fet el mateix viatge, sota el guiatge de Pedro Huezo, responsable de l’alberg Jericó. Han viscut amb molta intensitat el programa, que es concentrava en un sol dia, arribant a Lleida de matinada.

A mitja tarda han participat en una missa a la basílica de la Immaculada, oficiada en llengua espanyola per un sacerdot argentí. Molts també han tingut l’experiència del bany, la Processó dels malalts i el Rosari de torxes abans de marxar, en una jornada intensa de pregària, alegria i germanor. Tots animats per la font inexhaurible de gràcia que és la devoció a la Mare de Déu, d’on brolla fortalesa i consol per viure amb goig enmig de les dificultats.

La peregrinació a Lourdes que organitza la parròquia del Carme sempre es fa coincidir amb la peregrinació diocesana de l’Hospitalitat de Lourdes i presidida pel Bisbe Salvador. Ja compta amb vint edicions des que Mossèn Joan Ramon va reprendre aquest pelegrinatge que ja tenia una llarga tradició entre els feligresos de la parròquia. Mossèn Joan Mora la va continuar i augmentar amb la peregrinació d’un dia per als immigrants. Enguany Mossèn Joan no ens ha acompanyat, però la seva presència ha estat més intensa encara. Fent camí de tornada hem visitat al Pont de Suert la plaça que la capital de l’Alta Ribagorça li havia dedicat vuit dies abans.

 

 

 

  

 

 

  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

   

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn