Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 juliol 2018
Categoria/es: General

EL CARME RECORDA VÍCTOR P. PALLARÉS, AUTOR DE LES PINTURES DE L?ABSIS I ELS PLAFONS DE LA MARE DE DÉU

Ha mort el pintor lleidatà Víctor Pérez Pallarès als 85 anys d’edat. Nascut a Lleida el 1933, Víctor Pérez Pallarès fou un dels primers alumnes de l’Escola del Cercle de Belles Arts, on estudià dibuix amb Leandre Cristòfol. Va continuar la seva formació artística a Barcelona i a França, on se li concedí el premi Watteau de gravat (1958) atorgat pel govern francès.

Especialitzat en l’obra gràfica, alternà la docència amb la pintura mural, el disseny gràfic, el gravat i el dibuix. Va ser fundador del Grup Cogul (1964), conseller de l’IEI, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida (1976-1986) i membre de l’Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi. Entre les distincions i premis que rebé, destaquen dues Medalles Morera, (1963 i 1973), el Premi Vila de Foix (1963), el premi Ciutat de Lleida (1972) i la Medalla de la Paeria al Mèrit Cultural (2015). Al llarg de tota la seva trajectòria, l’art de Víctor Pérez Pallarès s’ha pogut contemplar en exposicions en diferents ciutats de Catalunya, de l’Estat espanyol i d’altres països.

El muralisme és un dels vessants artístics que més conreà i excel·lí. A la ciutat de Lleida destaca la seva obra del Palau de la Diputació, del Palau de la Paeria i del Santuari dels PP. Franciscans. També és molt rellevant l’obra d’Alcolea de Cinca i la Pobla de Cérvoles.

Una de les seves obres més significatives és la pintura mural del presbiteri de la parròquia del Carme, amb la representació del Misteri Pasqual i quatre escenes de la Vida de la Mare de Déu. També, al mateix temple, els quatre plafons amb escenes de quatre santuaris marians, a través dels quals el Carme s’uneix a la devoció a la Mare de Déu arreu del món: “Tots els pobles em diran benaurada”. Aquestes pintures es van inaugurar l’any 1997.

A més de la seva obra, l’artista serà també recordat pel seu tarannà senzill i bondadós. El Carme avui ha resat per la seva ànima en tribut pel deute de l’obra que el recordarà per sempre més.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn