Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 gener 2017
Categoria/es: General

EL COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA CELEBRA UNA EUCARISTIA AL CARME

DINS LA SETMANA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER

El Col·legi de la Sagrada Família ha celebrat una eucaristia a la parròquia del Carme en honor a la seva fundadora, la Beata Anna Maria Janer Anglarill. La celebració ha estat presidida per Mn. Joan Ramon Ezquerra, que ha transmès una salutació en nom del Bisbe Salvador i de Mossèn Joan Mora. Hi han assistit les Germanes de la Sagrada Família, la direcció, el professorat i tots els alumnes d’ESO i del cicle mitjà i superior de primària.

El director del col·legi ha presentat l’acte que els aplegava “per celebrar i donar gràcies per la vida de la nostra Beata Anna Maria Janer. Una vida que és un do de Déu per a l’Església i per al món. […] Igualment volem expressar la nostra alegria al saber-nos cridats a seguir i imitar Jesús seguint les petjades d’Anna Maria, llum en el nostre camí.” També ha expressat amb “convicció i amb el cor alegre” el lema que els acompanya tot el curs: “Arrisca’t, surt, comparteix”. L’equip de pastoral ha tingut cura de la preparació de tota la cerimònia amb imatges, cants, pregàries i ofrenes al·lusives a la Mare fundadora, que ha tingut un magnífic acompanyament musical per part d’un nombrós grup d’alumnes i professors.

La comunitat educativa ha viscut intensament la celebració que ha estat participada i seguida amb silenci i atenció per tots els assistents, "fet que us honora a vosaltres, als professors i al Col·legi", ha dit Mn. Joan Ramon, felicitant a la vegada "per la festa de la vostra fundadora i orientadora de la vostra educació, la Beata Anna Maria Janer, que va dedicar la seva vida a estimar Déu i Jesús de tot cor, d’una manera real i pràctica que li va servir per estimar tothom, especialment als malalts i els nens. Així, com tants altres sants, va respondre al mandat evangèlic (Mt 25, 31-40) «Tot allò que feu als altres m’ho fèieu a mi»."

El Mossèn ha acabat l’homilia amb tres anècdotes, ressaltant en elles la voluntat de servei i amor als altres, adreçant-les respectivament als professors, als alumnes més grans i als més petits: ”l’únic programa que pot portar al món la pau, el benestar i la felicitat és el desig de lliurar-nos a fer el bé als altres, tal com va fer la Beata Anna Maria Janer. Que ella ens hi acompanyi.”

Al final de l’Eucaristia la Germana Susanna Cano, representant de la Titularitat del centre, ha expressat unes paraules d’agraïment a Mn. Joan Mora i Mn. Joan Ramon Ezquerra, a la parròquia, als professors i alumnes del col·legi, als músics, i a tots els que havien fet possible la celebració.

Paral·lelament, els més petits han tingut una celebració religiosa a la capella del Col·legi. Posteriorment, tota la comunitat educativa ha continuat la jornada festiva al centre amb activitats dedicades a la Mare Janer.

La Beata Anna Maria Janer va néixer a Cervera el 18 de desembre de 1800 i va morir a Talarn l’11 de gener de 1885. Va ser beatificada el 8 d’octubre de 2011 a la Seu d’Urgell. En memòria seva, al voltant de l’aniversari de la seva mort, el Col·legi dedica una setmana a recordar-la i per donar a conèixer el seu carisma.

El seu Pla de Pastoral segueix la màxima de la fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell "ESTIMAR-TE I SERVIR-TE SEMPRE I EN TOT". Les germanes i els professors fan així realitat l’estil educatiu que dóna identitat al Col·legi des de la seva creació l’any 1889 a Lleida. Enhorabona!

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn