Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 gener 2018
Categoria/es: General

EL GRUP DE CATEQUESI VISITA L?EXPOSICIÓ DE DIORAMES DEL PEU DEL ROMEU

El grup de Catequesi ha iniciat les activitats del segon trimestre realitzant una visita al l’Exposició de Diorames al Peu del Romeu, seu de l’Agrupació de Pessebristes. La visita s’ha centrat en la Sala de Diorames Bíblics dels Mestres Pessebristes Emili Tordera Preixens i de la seva esposa Martha Aurelia Pérez Zapata, recentment traspassada.

El propi senyor Tordera ha anat explicant el significat de la quarantena de diorames exposats que fan un recorregut al llarg de la vida de Jesús, des de l’Anunciació, naixement, infància i vida pública fins la passió, mort i Resurrecció. Des dels anys vuitanta el matrimoni pessebrista ha anat ampliant l’exposició fins a la quarantena de diorames amb que compta actualment. Només falten quatre escenes per a completar el conjunt: el Bon Pastor, el retrobament de la Magdalena amb els apòstols després de la Resurrecció de Jesús, Jesús davant del rei Herodes, i la Verònica. També s’inclouen dos pessebres en miniatura, els més petits de Catalunya i de l’estat espanyol, fets en una castanya i una avellana, i que compten amb doble il·luminació, interior i exterior.

“Cada diorama és com un fill i tots m’agraden per igual”, ha dit el mestre pessebrista al preguntar-li de quin se sent més satisfet. Tot i així ha confessat sentir una especial predilecció per l’escena dels Sants Innocents i el del Calvari amb la mort de Jesús, amb el joc de llums que simulen una tempesta. A més dels elements estètics que recreen admirablement les escenes, amb tots els detalls de l’ambientació paisatgística i arquitectònica i la il·luminació, el senyor Tordera ha ressaltat les expressions i actituds de Jesús i els personatges representats. Ha estat una explicació d’alt valor catequètic. Els nens, mares i catequistes hem quedat colpits pel seu art i pel seu testimoni de fe.

A més d’aquesta exposició permanent que està ubicada a la primera planta de la Capella del Peu del Romeu, hem pogut visitar l’Espai de Diorames en Miniatura de Paulina Atmetller i la Sala de la col·lecció de diorames del llegat de Joaquima Barrufet i del conjunt de pessebres originals del Mestre Pessebrista Josep Figueras. Finalment, hem vist l’exposició de diorames del Concurs de Pessebres d’aquest Nadal, amb l’escena de Jesús entre els doctors al claustre de la Seu Vella, de pessebrista Manel Font, de Sant Pere de Torelló.

Tot plegat ha estat una magnífica catequesi segons l’evangeli fet art en miniatura a la Casa dels 100 Pessebres de la Capella del Peu del Romeu.

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn