Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 març 2015
Categoria/es: General

EL PAPA FRANCESC ANUNCIA L’ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

El Papa Francesc ha anunciat la celebració d’un Any Sant extraordinari dedicat a la Misericòrdia. Aquest Jubileu s’iniciarà enguany amb l’obertura de la Porta Santa a la Basílica del Vaticà durant la solemnitat de la Immaculada Concepció i conclourà el 20 de novembre de 2016 amb la solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de l’Univers. La Porta Santa que expressa simbòlicament el concepte que, durant el temps jubilar, s’ofereix als fidels una “via extraordinària” cap a la salvació.

El Sant Pare, a l’inici de l’any, va exclamar: “Estem vivint el temps de la misericòrdia. Aquest és el temps de la misericòrdia. Hi ha tanta necessitat avui de misericòrdia, i és important que els fidels laics la visquin i la portin als diversos ambients socials. Avanci!”

L’anunci es va realitzar en el segon aniversari de la seva elecció com a Papa, durant l’homilia de la celebració penitencial amb la qual el Sant Pare va donar inici a les 24 hores per al Senyor per promoure a tot el món l’obertura extraordinària de les esglésies i afavorir la celebració del sagrament de la Reconciliació. El tema d’aquest any ha estat pres de la carta de Sant Pau als Efesis: “Déu ric en misericòrdia” (Ef 2,4).

L’obertura del proper Jubileu adquireix un significat especial ja que tindrà lloc en el cinquantè aniversari de la clausura del Concili Vaticà II (1965). Serà per tant un impuls perquè l’Església continuï l’obra iniciada amb el Vaticà II. Amb el Jubileu de la Misericòrdia, el Papa Francesc posa al centre de l’atenció el Déu misericordiós que convida a tots a tornar cap a Ell. La trobada amb Ell inspira la virtut de la misericòrdia.

L’anunci oficial i solemne de l’Any Sant tindrà lloc amb la lectura i publicació al costat de la Porta Santa de la Butlla, el Diumenge de la Divina Misericòrdia, festa instituïda per Sant Joan Pau II que se celebra el diumenge següent a la Pasqua.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn