Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 abril 2021
Categoria/es: General

EL PAPA FRANCESC URBI ET ORBI: MISSATGE DE PASQUA DE RESURRECCIÓ

 LA PASQUA DONA ESPERANÇA I NO DECEP

El Diumenge de Resurrecció al matí el Papa Francesc ha celebrat la Santa Missa i seguidament ha impartit la benedicció Urbi et Orbi amb la indulgència plenària. “Avui ressona en cada lloc del món l’anunci de l’Església: Jesús, el crucificat, ha ressuscitat, tal com havia dit. Al·leluia”.

L’anunci de la resurrecció de Jesús que ressona a tot el món “no mostra un miratge, no revela una fórmula màgica, no indica una via d’escapament”. Sinó com un esdeveniment que dona esperança a la complexa realitat actual. Des de la Basílica de Sant Pere, el Papa ha parlat del Crist ressuscitat exhortant, a “guanyar” el que ell anomena “la mentalitat de la guerra”.

“La pandèmia encara està en ple apogeu; la crisi econòmica i social és molt pesada, sobretot per als més pobres; tot i això –i és escandalós– els conflictes armats no cessen i es reforcen els arsenals militars”. “Aquest és l’escàndol d’avui”, ha subratllat el Papa.

Compartir vacunes amb els països més pobres, eliminar les limitacions a la llibertat de religió i acabar amb les guerres i violències que “encara hi ha al món”. És la crida de Francesc en la tradicional benedicció de Pasqua. El Papa ha recordat que és “escandalós” que amb totes les dificultats que ha comportat la pandèmia no hagin cessat els conflictes armats. I en el seu missatge pasqual ha mostrat al món el camí cap a una curació profunda.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn