Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 juny 2019
Categoria/es: General

EL PELEGRINATGE A LOURDES, UN ANY MÉS!

Els dies 29 i 30 de Juny, molts de nosaltres, ens hem retrobat en aquest pelegrinatge a Lourdes que tant esperem. ”Un any més!!“, ens diem. A alguns els hem trobat a faltar… no han pogut venir, però amb el pensament, els hem posat davant la Mare de Déu.

Ja al autocar ens guia mossèn Joan Ramon. Tots atents a tot el que ell va explicant, “mireu a la dreta, ara l’esquerra“… cal conèixer-ho tot. I així es va fent de dia, entre rialles i acudits.

Parem al Pont de Suert per oir Missa dirigint sempre el nostre pensament i pregaria a mossèn Joan Mora.

Arribem a Lourdes. La calor es intensa. Primer foto de grup, tots els de Lleida, Hospitalitat de Lourdes, i amb el bisbe Salvador.

Ens disposem a fer les visites programades. Basíliques, la gruta de Massabielle, processó dels malalts i Adoració.

Arriba el moment del Rosari de Torxes. Del cel ve un aire fresc, com un respir…, les torxes se’ns apaguen, però els nostres cants se senten més que mai.

Comencem el diumenge. Amb una pluja suau i molt benvinguda, iniciem el Viacrucis per la muntanya o la prada. Després, la Missa Internacional. Quanta devoció, quanta fe es respira en cada malalt, quantes coses que agrair, quanta pau…

I amb aquest esperit renovat, deixem Lourdes.

Ens encaminem a Saint Bertrand de Comminges, nova ruta introduïda. Visitem la Basílica paleocristiana. Ha valgut la pena. Un fort aplaudiment!!

Tot acabant aquest pelegrinatge, un altre regal de la Mare de Déu: les cançons que el Antonio i la Rosa, de Castelló de Farfanya, ens canten al autocar. I com no, la rialla, la perseverança i l’exemple de la nostra amiga Montse. Gràcies a vosaltres i a tots per tant bona convivència de germanor.

Fins l’any que ve, si Déu vol.

Maria Dolors Mestre

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn