Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 desembre 2016
Categoria/es: General

EL PESSEBRE DELS IMMIGRANTS

Aquest Nadal l’església del Carme acull una singular exposició de pessebres de diferents països del món, especialment llatinoamericans. Són propietat de Jaume Josa, secretari de la Fundació Jericó, que ha tingut la gentilesa de cedir-los per a l’ocasió.

Els gairebé quaranta pessebres, de diferents mides i materials, estan disposats en una original estructura, ideada per Mossèn Joan i realitzada per Jorge, habilitada a la capella de la Verge de la Unitat. Es tracta d’un arc daurat, que simbolitza el Portal de Betlem, amb uns prestatges on se situen els pessebres. El més gran a la base amb l’àngel suspès al mig de la capella. Les parets i el terra estan coberts per una tela blava a joc amb el cel estelat de la volta de la capella que, juntament amb els àngels de la paret frontal complementen de forma admirable aquest magnífic retaule de Nadal.

Unes cartel·les de pergamí resen el gran anunci: ‘Ens ha nascut un infant’, ‘És la llum del món’ i ‘El pelegrí de la pau’. Aquesta darrera al·lusió a Jesús està també simbolitzada pel bastó i les conxes de pelegrí i la creu del Salvador.

Una artística presentació del Naixement de Jesús com a Pessebre dels Immigrants: una gran riquesa plàstica i cultural per a expressar el Misteri més gran de la nostra fe.

 

  

 

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn