Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 desembre 2022
Categoria/es: General

EL PESSEBRE PREN VIDA A LA PARRÒQUIA DE SANT JOAN

Dins de l’octava de Nadal, en la festivitat de la Sagrada Família de Natzaret, la històrica parròquia de Sant Joan Baptista ha reviscut el Misteri del Nadal amb la quarta edició del Pessebre Vivent després del llarg parèntesi pandèmic.

Dotze escenes evangèliques, des de l’anunci del naixement de sant Joan Baptista fins el Baptisme de Jesús, s’han distribuït als altars i capelles del temple seguint un recorregut cronològic. Les han preparat grups de Catequesi, joves i Reforç escolar de la Unitat pastoral de les parròquies del Carme i Sant Joan, els romanesos catòlics, colombians, hondurenys, el Club Raier i la Confraria de “La Somereta” i la parròquia de Sant Salvador de Pardinyes. De manera especial cal destacar la participació dels coptes d’Egipte, que han preparat l’escena de la Fugida a Egipte, i dels ucraïnesos amb el Naixement, l’Anunci dels pastors i l’Epifania. També s’hi han implicat un grup d’actors del TOAR que des de la porta de Santa Marta animaven als vianants a visitar-lo.

La recreació del Misteri del Nadal enriquida per tots aquests col·lectius amb gran protagonisme dels infants ha estat una vivència de fe i un cant d’esperança per la Pau al món, especialment a Ucraïna. Precisament aquest país ha estat el centre d’interès principal pel drama de la guerra que està patint des de fa deu mesos. L’entrada al Pessebre Vivent era gratuïta, però els donatius lliurats com a gest de bona voluntat seran íntegrament destinats a benefici dels damnificats per la guerra a Ucraïna, que no ha tingut treva per Nadal. Ben units amb el papa Francesc a aquest “poble noble i martiritzat” hem recordat la Sagrada Família a Betlem la Nit de Nadal, una nit freda i fosca en la que van rebre la llum i l’escalf del Déu Infant.

Entre els centenars de persones que han visitat el Pessebre Vivent cal destacar Felix Larrosa, regidor i cap de l’oposició i les regidores cristina Morón i Maria Antonia Maller; Jordi Curcó, president de l’Agrupació de Pessebristes, i José Antonio Ferrer, vicepresident; Cosme García, president de la Federació de Cases i Centres Regionals; Jesús Monter, president de la Casa de Aragón i Eduard Segarra, prior de la Confraria de la Sang.

Un cor de veus cantant unes nadales des del presbiteri ha posat el fermall d’or del Pessebre Vivent. Iniciat amb la interpretació de les joves ucraïneses Sofía i Olga, i seguit del grup copte d’Egipte amb l’Abuna Rewis al capdavant, en les llengües respectives del seu país, s’hi han sumat seguidament tots els petits i joves participants que han unit les seves veus al so de la popular i internacional Santa Nit amb el gran anunci de Pau i Amor del Nadal: “L’al·leluia, que els àngels, cantant, en el món han estat escampant: el Messies és nat, el Messies és nat!”

El Pessebre vivent ha comptat també amb nombroses col·laboracions. En detallem algunes: l’usb amb la música de Nadales que s’ha escoltat durant l’escenificació del Pessebre Viven (Portugués); 3 caixes de amb 105 botellins d’aigua (Carmen, del Bar La Mitjana); 1 coca gran (Paquita, del Forn Llaràs del Secà de Sant Pere) i 50 racions de coca i biscuits (Jericó, a través de Ramon Niubó) i 60 chocolatines (Malika, del repartiment d’aliments Jericó), per al berenar dels nens actors; els pòsters de les escenes de l’Anunciació i la Visitació (Joan Pere Fabregat); els rams d’olivera, lloré, palmera, etc. per a l’ornamentació de tot el Pessebre Vivent (Maria Pijuan). A tots, molts gràcies!

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn