Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2016
Categoria/es: General

EL SANTUARI DE SANT ANTONI DE PÀDUA HONORA EL SEU PATRÓ

El santuari de Sant Antoni de Pàdua de Lleida es va vestir de festa ahir 13 de juny per celebrar la festivitat del seu patró. Pels “frarets” ha estat un dia molt especial ja que va començar oficialment la celebració de la commemoració dels 800 anys de l’establiment a Lleida de la comunitat franciscana, possiblement la primera de la Península Ibèrica. Ara s’estan acabant d’ultimar les activitats i propostes per celebrar aquesta efemèride.

Durant tot el dia el santuari va estar obert i un degoteig constant de persones han visitat el cambril del sant que dóna nom al santuari. Per a molts dels devots és una cita obligada assistir a una de les misses del dia 13 de juny per honorar un dels sants més populars de Catalunya, amb fama d’incansable predicador i d’estar al costat dels més desvalguts.

Mn. Ramon Prat, vicari general, ha presidit l’eucaristia de les 8 del matí, mentre que el bisbe Salvador ha celebrat la missa de les 12 del migdia i el pare guardià, Francesc Vilà, va concelebrar la de la tarda, juntament amb fra Joaquim Recasens, mossèn Joan Mora i fra Genís, diaca. Aquesta celebració ha estat cantada per la Coral del Carme acompanyada a l’orgue per Lluís Climent.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, regidors de l’ajuntament, la junta i membres de l’Associació de veïns Noguerola-Segre-Estació i més de dues-centes persones han assistit a aquesta celebració que també cloïa els actes de la festa major del barri Noguerola-Estació-Segre.

L’Associació de veïns ha fet una ofrena floral. S’han imposat medalles a una desena de nens i s’han repartit uns dos mil cinc-cents panets de Sant Antoni. Els frarets han obsequiat a la Coral amb un pica-pica al final de l’eucaristia.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn