Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 gener 2016
Categoria/es: General

EL TESTIMONI DE LA GERMANA GRISELDA A FIRA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA

La Jornada de la Infància Missionera s’ha celebrat a la nostra diòcesi amb diferents actes. El més rellevant ha estat la tradicional Fira de la Infància Missionera que una vegada més ha  estat el punt d’encontre dels nens i nenes de les parròquies i d’alguns grups d’esplai de Lleida i de pobles propers.

La Fira ha tingut lloc al Col·legi de Santa Anna, organitzada per les delegacions de Missions i Catequesi. L’acte l’ha presidit pel Bisbe Salvador, que ha estat presentat per la delegada de Missions, Caritat Mercadé. El bisbe pronunciat unes paraules d’agraïment per la iniciativa. Precisament el lema de la Jornada era ‘Gràcies!’, a partir d’una pregària amb els dits de la mà que proposa el papa Francesc i que han explicat Mònica Cabezuelo i Maria Isabel Roca.

Durant la segona part de la trobada els nens han fet activitats relacionades amb el lema de la jornada al pati del col·legi. Les han preparat els monitors dels esplais Epis i Albatros, dels col·legis Episcopal i Santa Anna, respectivament. A la vegada, els pares i catequistes s’han quedat a la Salta d’actes del centre per escoltar el testimoni de la germana Griselda, religiosa de la Sagrada Família d’Urgell d’origen mexicà.

La germana Griselda porta un any a Barcelona i dos anys a Lleida. Ha dit que tots els cristians som missioners perquè tots portem l’amor de Déu als altres des del nostre baptisme. Ella porta la fe que van rebre d’Europa als nens de la seva escola, el Col·legi de la Sagrada Família.

Ha explicat i ha mostrat imatges del lloc de procedència de la Casa-missió que es va construir a Mèxic amb ajudes provinents de Lleida per atendre nens amb molta pobresa material, -encara que de vegades és pitjor la pobresa moral-. Amb el seu testimoni d’haver-ho rebut ens ha dit ‘GRÀCIES!’. Ella mateixa amb les altres germanes, amb un treball incansable, van anar-la construint com a casa i la comunitat progressivament. Després van passar al projecte d’evangelització, lent pel fet de no haver-hi prou sacerdots, però creant petites comunitats on es compateix tot, lo poc que tenen en lo material, i la fe en Déu i Jesús.

La germana Griselda també ha explicat que va anar a cobrir una missió a Cajamarca (Perú), al vicariat de San Ignacio, prop de la frontera amb Equador. Allí va compartir les classes i la fe. Per a ella va ser una experiència molt especial pel fet que allí va descobrir la presència de Déu en els germans. “Déu viu a cada poble, es vagi on es vagi… Déu m’ha mostrat que hi ha coses que passen, i altres que són importants; aquestes són les que es troben en les persones. La fe que vaig trobar Cajamarca va afermar la meva. Fou una experiència determinant per a acceptar el destí que Déu em proposava.

Quan va venir al nostre país se’n va adonar de l’edat avançada que tenen moltes germanes, i va voler correspondre, perquè també germanes d’aquí van ajudar a la comunitat de religioses de Mèxic donant-ho tot: “vaig voler donar-me més amb el seu cor i el meu desig gran de servir el Senyor.”

El seu servei a Lleida se centra en l’àmbit de la pastoral del Col·legi de la Sagrada Família. Va com a missionera a Cervera, a la Casa de la Mare fundadora, amb els nens immigrants que no poden anar a colònies. També fa una experiència de voluntariat amb els nens de primer curd d’ESO que no fan religió (molts són musulmans); amb molt d’amor fan de missioners de la Misericòrdia de Déu.

A la classe de Religió fa grup partit i ensenya els nens a fer pregària. Aquesta experiència fa que els nens aprenguin a compartir la seva vida amb Jesús. I la germana Griselda descobreix la seva realitat familiar i vital, tot el seu món interior. “L’experiència del cor no la poden comentar, perquè és íntima, tota per Jesús. Però per a mi suposa una gran alegria pensar que aquests nens aprenen a compartir i tenen confiança amb mi, encara que els seus pares no creguin en Déu. El dia de demà, quan arribin dificultats, se sentiran més acompanyats i sabran on anar: davant del Sagrari, on es troba Jesús. El Senyor va sembrant en el seu cor allò que Ell vol. Els nens aprenen a ser ‘estels de l’esperança’. Tot plegat crec que és una experiència de pregària molt important.”

La germana Griselda va completar el seu testimoni explicant que té vuit germans, dels quals un va morir, i tres religioses (una de clausura i dues de la Sagrada Família). El seu desig més gran, ja de petiteta, és anar al Cel. No té por a la mort, ja que ”estem de pas en una experiència única de viure a la terra…” Està molt disposada a fer pastoral vocacional, procurant que els joves es posin en una actitud de recerca i continuar transmetent l’alegria de ser missionera allà on Déu la cridi.

Després d’aquest testimoni tan colpidor, la jornada va finalitzar amb un berenar compartit amb tots els assistents a aquest acte formatiu i festiu.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn