Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 novembre 2023
Etiqueta/es: Abusos, CEE

ELS BISBES ACULLEN LES RECOMANACIONS DE L’INFORME SOBRE ELS ABUSOS

Els bisbes espanyols han celebrat una Assemblea Plenària extraordinària de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) que ha estat presidida pel cardenal cardenal Juan José Omella a fi d’estudiar i valorar “Informe sobre abusos sexuales en el ámbito de la Iglesia católica y el papel de los poderes públicos” elaborat pel Defensor del Poble Ángel Gabilondo a petició del Congrés de Diputats.

Els bisbes han valorat l’informe del Defensor del poble i el testimoni recollit de les víctimes, la qual cosa permet situar-les al centre. També s’han considerat valuoses les recomanacions proposades a l’informe.

Partint d’aquesta realitat, la Plenària s’uneix a la petició del Defensor del Poble que insta l’Estat a posar en marxa les recomanacions que fa l’informe a les seves diferents institucions per assumir la seva responsabilitat en la tasca conjunta de posar fi a aquesta xacra que afecta tota la societat, com assenyala l’informe. Deixar de tenir en compte la magnitud del problema i la seva dimensió majoritàriament extra eclesial, suposa no afrontar les causes del problema i perpetuar-lo en el temps, consideren el bisbes.

Juntament amb la responsabilitat de l’Església en la qüestió dels abusos, per la qual els membres de la Plenària han demanat perdó, l’estudi del Defensor del Poble presenta una visió general del problema que va més enllà de l’Església: els abusos a menors són un problema social al qual totes les institucions públiques i privades tenen el deure de donar-hi resposta.

Els prelats també han manifestat el desig de treballar conjuntament en la reparació integral de les víctimes i aprofundir en els camins per a la seva protecció, acompanyament i prevenció dels abusos. “Els bisbes sentim el dolor pel mal causat per alguns membres de l’Església”, ha afirmat Omella com a resum d’allò que va compartir dilluns l’episcopat i “reiteren la petició de perdó a les víctimes”.

En aquest sentit cal remarcar que en les misses d’aquest diumenge el nostre rector, Mossèn Xavier Navarro, ha demanat perdó ben de cor pel mal causat per germans sacerdots.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn