Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 agost 2019
Categoria/es: General

ELS BOLIVIANS CELEBREN LA VIRGEN DE URKUPIÑA, LA SEVA PATRONA

Anticipant-se al dia de l’Assumpció de la Mare de Déu, molts bolivians de la parròquia del Carme i d’altres indrets, han participat en l’eucaristia per celebrar la festa de la seva patrona, la Virgen de UrKupiña. La seva imatge estava situada al presbiteri i Mossèn Joan Ramon ha recordat la bonica història d’aquesta marededéu trobada venerada a Cochabamba. També ha destacat un pensament: Maria en la nostra vida, que és font de puresa, docilitat… i que comporta un no al pecat i un sí a Déu.

Adreçant-se especialment als molts joves presents, com a delegat de Pastoral d’Immigrants i recordant el Padre Juan, el Mossèn ha proposat el seu desig de formar al llarg del curs un grup de joves bolivians que puguin cultivar la seva amistat i que siguin font de bondat, posant-lo sota la protecció de la Virgen de Urkupiña.

La celebració religiosa ha anat seguida d’una ofrena floral a la seva patrona, acompanyada per una banda de música i una exhibició de balls folklòrics davant de l’església. Les vistoses coreografies i vestuari han revestit de color la Rambla Ferran generant expectació entre els transeünts.

Els actes d’aquesta gran jornada festiva boliviana s’han completat amb un dinar de germanor al Xop, amb la degustació de plats típics del seu país i altres activitats programades per la tarda. Lluny de la seva terra però ben soplujats per la Mare de Déu a la que veneren amb gran devoció.

El dia de Maria Assumpta al cel la celebració de l’eucaristia també va comptar amb una nombrosa participació de bolivians, molts d’ells amb la seva imatge de la Virgen de Urkupiña. En referència a aquesta marededéu trobada Mn. Jaume Pons va dir que “la seva tradició ens fa pensar en la paternitat de Déu que s’ha abaixat a nosaltres per a enaltir-nos a tots”. I va afegir que “la pastoreta que jugava amb la Mamita i el nen i va dir l’expressió ‘Urkupiña’ mirant a la muntanya ens recorda a un aspecte de la nostra vida cristiana al que no podem renunciar: l’esforç per pujar, igual que Maria que va anar dedicidament a la muntanya per a ajudar a la seva cosina Elisabet.”

 

 

    

  

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn