Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 octubre 2021
Categoria/es: General

ELS FRARETS CELEBREN LA FESTA PATRONAL DE SANT FRANCESC D’ASSÍS

Els frarets del santuari de Sant Antoni de Pàdua van celebrar la festa del seu patró, sant Francesc d’Assis. L’Eucaristia fou presidida pel guardià del convent de Lleida P. Joaquim Recasens, concelebrada pel P. Francesc Vilà i el diaca fra Genís. Lamentablement enguany no van poder concelebrar els rectors de la parròquia del Carme per qüestions de salut. L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes es va sumar a la celebració del que també és el seu patró.

En la seva homilia el P. Joaquim Recasens va referir-se a la figura de Sant Francesc d’Assis, tan relacionada amb l’ecologisme i el respecte per la natura, com obra de Déu: “Cal ser respectuosos amb la natura, com a obra de la Creació de Déu. Francesc ho fou fins l’extrem”. En aquest sentit el P. Recasens cità l’encíclica del Papa Francesc “Laudato si”, sobre la cura de la casa de tots, inspirada en el càntic de les criatures de Sant Francesc.

En el moment de l’ofertori, el president d’honor de l’Agrupació Àngel Leon, acompanyat pel vicepresident José A. Ferrer, van fer ofrena d’un ram de flors i d’un ciri que van dipositar als peus de la imatge del Patró Sant Francesc. Tanmateix, abans de cloure la celebració, el president Jordi Curcó feu una breu intervenció per tal de significar la festa, destacant que amb ella els pessebristes lleidatans iniciaven el curs: “volem ser amb els nostres pessebres instruments de Pau i Bé, a l’estil de Sant Francesc”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn