Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2021
Categoria/es: General

ELS FRARETS CELEBREN SANT ANTONI DE PÀDUA

El Santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans de Lleida, ha celebrat avui la seva festa Patronal. Ho ha fet com ja és tradició amb la benedicció de 1.100 panets, al finalitzar la celebració de les Eucaristies de la festa i posterior distribució entre els fidels. Durant tota la jornada els devots de Sant Antoni han pogut adquirir també aquets panets beneits a la porta del santuari franciscà.

A l’Eucaristia de les 12 del migdia, celebrada pel guardià del convent el P. Joaquim Recasens, s’ha referit a Sant Antoni de Pàdua com un home de fe i un referent pels cristians d’avui: “ tant de bo tinguéssim la fe Sant Antoni”, ha exclamat. El celebrant l’ha recordat també com a patró dels paletes i del sector de la construcció.

La celebració ha conclòs amb el cant de l’antífona de la festa de Sant Antoni de Pàdua, que els franciscans d’arreu del món canten en aquest dia. Tot seguit El P. Joaquim Recasens ha impartit la benedicció als fidels amb la relíquia del Sant, davant la impossibilitat de donar-la a venerar com és tradició i d’acord amb les mesures sanitàries per la pandèmia encara vigents. Tot seguit s’ha procedit a la benedicció i posterior distribució dels “panets de Sant Antoni”  entre tots els fidels que han assistit a al celebració i de la qual s’han ocupat els Terciaris Franciscans.

Jordi Curcó

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn