Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2020
Categoria/es: General

ELS FRARETS RECORDEN ROSA FABREGAT EN LA FESTA DE SANT ANTONI

El dia 13 de juny els pares franciscans han festejat sant Antoni de Pàdua, a qui està dedicat el Santuari del seu convent lleidatà, amb una eucaristia presidida pel P. Joaquim Recasens i concelebrada pel P. Francesc Vilà amb fra Genís Sánchez, diaca. La Missa s’ha celebrat en sufragi per l’ànima de Rosa Fabregat i Solé, molt estimada per la comunitat. El seu guardià n’ha fet memòria entranyable i ha valorat la feina encomiable feta per la Rosa a la biblioteca del santuari. La coral del Carme i el P. Lluis han tingut cura de la part musical de la cerimònia.

La festa ha coincidit amb la vigília de la Diada del Corpus Christi, de la que tant devot era sant Antoni. El P. Joaquim ha relatat el conegut miracle de l’ase que s’agenollà davant l’Hòstia consagrada demostrant la presència real de Crist, fet que propicià la conversió d’un pagès que no hi creia. I ha elogiat que fos aquest precisament un dels temes escollits per l’admirat i enyorat Víctor P. Pallarès en les pintures murals del Santuari realitzades el 1976.

L’ambient era ben diferent dels altres anys per les circumstàncies de la pandèmia que obligava a guardar les degudes mesures de seguretat i que havia restat afluència a molta gent gran per por al contagi. La relíquia de sant Antoni no s’ha pogut venerar, però la missa s’ha acabat amb la benedicció impartida amb el reliquiari i el cant de l’Antífona del Sant, animosament interpretada per la comunitat franciscana, i el repartiment dels panets beneits als assistents a la celebració de la festa major del santuari.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn