Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 desembre 2010
Categoria/es: General

ELS INFANTS DE CATEQUESI VIUEN L’ADVENT AL PILAR

El tercer diumenge d’Advent ha estat el dia de la primera trobada dels infants de catequesi de l’arxiprestat Seu Vella. La celebració de l’eucaristia ha tingut lloc a l’església del Pilar, que ha estat la parròquia amfitriona d’enguany.

Després d’una projecció d’imatges sobre el temps d’Advent s’ha iniciat la missa presidida per Mn. Josep  Lluis Molet En l’homilia ha captat l’atenció d’infants i adults amb paraules senzilles però molt expressives. Ha parlat del significat dels ornaments rosats que duia, del valor de la fe que tots compartim joiosament, i de la necessitat de fer-nos-en conscients, de manera que puguem manifestar-la amb la nostra vida. També ha animat als infants a conèixer més Jesús i els ha recomanat que llegeixin cada dia un petit fragment de l’evangeli i estudiïn una pregunta del catecisme.

Tot ha estat impecable: les lectures, els cants, la participació de catequistes i pares i, molt especialment, els infants de les parròquies, que han estat els encarregats de llegir les pregàries i de portar les ofrenes a l’altar. Han resat el Parenostre amb les mans enllaçades al voltant de l’altar, formant una gran rotllana. També s’han donat la pau els uns als altres i han retornat als seus bancs després de donar la pau al mossèn.

Però el que veritablement ha distingit la celebració ha estat l’actitud de respecte, silenci i pregària dels nombrosos nens i nenes que han acudit a la cita. Eren ben conscients que era una trobada important, una trobada esperançada amb Jesús al bell mig de l’Advent. Una trobada joiosa en el diumenge de l’alegria, preludi del diumenge en què podran participar plenament del Pa de l’Eucaristia en la seva Primera Comunió.

“Qui coneix Jesús l’estima; qui l’estima el segueix; qui el segueix va al cel”. Que aquestes paraules, que amb Mn. Josep Lluis Molet hem repetit després de l’homilia, esdevinguin l’ideal de vida per a tots des d’aquest temps d’Advent!


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn