Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

16 desembre 2018
Categoria/es: General

ELS MEXICANS CELEBREN LA VIRGEN DE GUADALUPE

El diumenge següent al 12 de desembre, un bon grup de mexicans residents a Lleida han celebrat la seva patrona, la Virgen de Guadalupe. Una tradició en ple temps d’Advent que s’ha repetit enguany amb el record emocionat i agraït al Padre Juan que animar a festejar la guadalupana. Beto i el seu grup de mariachis no han faltat a la cita i han entrat al temple cantant “las Mañanitas” a la imatge de la seva patrona situada al presbiteri.

L’eucaristia ha estat presidida per Mossèn Jaume Pons, que ha recordat les paraules de Sant Pau de la Paraula de Déu proclamada «Alegraos siempre en el Señor. Insisto: ¡Alegraos!» (Fl 4,4) per a referir-se a la Verge Maria com la “Causa de nuestra alegria”. Així s’ha referit a l’episodi de Juan Diego –Cuauhtlatoatzin-, entristit per la salut del seu oncle, quan la Verge li va sortir al pas: «No temas nada. ¿No me tienes a mí? Yo te llevo en mi regazo.» “Alegraos. Des de Guadalupe la Virgen María une los países latinoamericanos por donde se ha extendido su devoción, un símbolo de su amor de Madre que llega a todas partes. Dejémonos guiar por ella”, ha ressaltat Mossèn Jaume.

Acabada l’eucaristia, Beto i els mariachis han entonat nous cants i himnes dedicats a la Guadalupana, acompanyats pel grup hondureny que havia animat musicalment la celebració, i per molts dels llatinoameicans que s’han unit amb alegría a festejar aquesta advocació mariana tan estimada. 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn