Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 desembre 2013
Categoria/es: General

ELS PASTORETS BORREGO I CARQUINYOLI

 

Aquesta tradicional representació de Lluis Millet està més que arrelada a la parròquia del Carme, on ja s’ha escenificat per quaranta-unena vegada. L’Agrupació Teatral TOAR i el Grup Sardanista Montserrat, amb el protagonisme genial de la parella còmica integrada per Cosme Garcia i Agustí Guasch, han tornat omplir fins a vessar el local parroquial. Aquest espai acollidor permet intensificar la trama de l’obra amb la participació espontània del públic que. També la classe política s’hi ha fet present amb la presència dels regidors Montse Parra i Paco Cerdà, que han actuat com a pastors. Els pastorets no es cansen ni cansen, perquè els diàlegs van evolucionant al compàs de la vida fent que el Naixement de Jesús sigui sempre actual. Una de les novetats d’enguany ha estat l’ofrena sardanista del grup immigrant dirigit per Pepita Elvira, que ja havia col•laborat en les representacions prèvies de ‘Els Pastorets’ a La Portella i Vilanova de la Barca.

Dos dies després la posada en escena de Borrego i Carquinyoli a l’Auditori Enric Granados per segona vegada consecutiva ha resultat molt més solemne i grandiloqüent, malgrat que l’espai li ha restat la calidesa i vivacitat de la primera representació. Ha comptat amb la participació de l’Espai Dansa i l’acompanyament musical de la Coral de Belles Arts i el Cor del Carme, dirigides per Gemma M. Naranjo. En l’escena final de l’Adoració també hi ha col•laborat el grup de joves del Carme com a cor d’àngels. Sempre resulta molt emotiva l’ofrena de la barretina catalana que el pastor Borrego fa al Nen Jesús.

L’ampli planter d’actors, actrius i figurants han recreat de nou amb gran professionalitat i amb un gran esforç interpretatiu i escenogràfic el Naixement de Jesús, atansant-lo a la societat lleitatana. Enhorabona i gràcies!

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn