Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 desembre 2015
Categoria/es: General

ELS PASTORETS DEL TOAR

TOAR ha fet la seva representació tradicional de “Els Pastorets”, de Lluís Millà, al Local parroquial del Carme. Ha estat, com totes, una posada en escena entranyable, amb les pinzellades d’humor que actualitzen el fet històric del naixement de Jesús als nostres dies, amb els moments d’entrebancs i de perill que sempre posen els dimonis, i amb la clara victòria final del bé i la pau amb l’adoració de l’Infant de Betlem en l’escena final.

Amb la parella còmica de l’alcalde Borrego (Cosme García) i el seu secretari Carquinyoli (Agustí Guasch), que enguany celebraven la seva 40ena representació, els actors de TOAR i el Grup Sardanista Montserrat, amb el director de les dues agrupacions Jordi Vivas, han compartit escena la tinent d’alcalde Montse Parra, el regidor Paco Cerdà, el president del Llista Blava Lluis Duch, així com d’Hug, el nét de l’alcalde, com a Nen Jesús.

Dos dies després l’escenificació s’ha repetit de l’Auditori Enric Granados, en la seva quarta edició. Cent cinquanta actors a més de l’Espai Dansa i la Coral Cants i Rialles de l’Associació de l’Àrea de la Dona de Cappont i la Coral Estel del Cercle de Belles Arts han fet les delícies del nombrós públic que omplia la Sala 1. I encara hi ha hagut una tercera representació als franciscans. Un any més el Santuari de Sant Antoni de Pàdua també ha presenciat en viu i en directe la genial representació de Borrego i Carquinyoli.

Els Pastorets d’enguany han estat marcats pel record nostàlgic de l’Enric Castells i Joan Justribó i el sentit homenatge que se’ls hi ha brindat a l’Auditori. Cosme García ha fet un emotiu parlament recordant els dos grans homenots de l’escena i la cultura lleidatana i ha lliurat un ram de flors a les seves esposes a l’escenari, en presència de tots els actors i tots els qui han col·laborat en l’escenificació dels pastorets, mentre rebien una sentida ovació per part del públic. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn