Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 gener 2015
Categoria/es: General

ELS PASTORETS INFANTILS

Durant el temps de Nadal la catequesi canvia les sessions setmanals de doctrina cristiana i pregària per la preparació de l’escenificació del pessebre vivent: els pastorets. Al llarg de sis escenes amb uns diàlegs senzills però molt profunds i ben construïts els nens i nenes recreen els diferents personatges que van viure el naixement de Jesús: l’anunciació, els dubtes de Josep, camí de Betlem, els dimonis i l’adoració dels pastors i dels reis.

La preparació de l’obra posa en sintonia als nens amb les seves catequistes, i també als seus pares, avis i germans ben disposats a acompanyar-los a les hores d’assaig establertes pel temps de vacances. No resulta fàcil quadrar horaris però tots hi han posat de la seva part. En aquest sentit hem d’agrair molt i molt la implicació d’un grup de joves que han ajudat els nens a recrear els seus personatges, i a assajar les danses i els cants, fent despertar en ells un gran entusiasme. L’experiència d’haver representat els pastorets quan eren petits els ha convertit en els millors conductors de l’obra. Són Xènia, Zaira, Vicky, Yessenia, Joana, Victor Joel, Emily, Mikel, Christian, Paula i Kevin.

El resultat ha estat d’allò més bo, especialment per la catequesi que suposa viure la recreació del misteri del Nadal i, també, per la bona convivència entre petits i grans. Sempre hi ha un abans i un després dels pastorets. L’endemà dels Reis ho celebrarem.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn