Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 gener 2013
Categoria/es: General

ELS PASTORETS INFANTILS: EL MILLOR PESSEBRE

Els Pastorets són una representació teatral típica de les festes de Nadal a Catalunya. L’argument enllaça la història del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i els diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

Una trentena de nens i nenes de la catequesi de la parròquia del Carme han escenificat un any més aquesta representació adaptada per a actors menuts. Amb l’ajuda dels pares i de les catequistes s’han anat preparant durant les vacances de Nadal. Hi han posat esforç i il•lusió, i el resultat ha estat d’allò més bo.

Bo per la posada en escena, amb diàlegs, danses i nadales que han pogut compartir amb els seus familiars i amics. Bo per la convivència de tot el temps de preparació, per entendre que tots els papers són necessaris en una obra i acceptar i voler preparar bé el que els ha estat assignat. Bo per haver-se endinsat més directament en el Misteri del Nadal. Bo per totes les persones que han col•laborat ajudant a fer possible la representació. I també bo perquè després de la representació han gaudit d’un bon berenar amb una xocolata desfeta que estava per llepar-se els dits…!

Els Pastorets infantils han estat se’ns cap mena de dubte la millor catequesi per als nens i nenes; el millor regal de Nadal per als seus pares; i el millor pessebre que la parròquia ha volgut oferir al Nen Jesús.

Cada any faig un bressol
quan Nadal es a la vora,
una cova, un rierol
i tot nevat pel defora.

Cada any li faig un bressol
i ell, cada any, plora que plora;
no és bressol que Ell vol
i no altre bressol enyora?

Ja ho sé el que voleu, Senyor,
un bressol interior,
i no d’aquests fets en sèrie.
mentre no us el tingui fet
seguíreu plorant de fred,
arrupit a la intempèrie.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn