Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 desembre 2019
Categoria/es: General

ELS PERUANS CELEBREN LA VIRGEN DE LA PUERTA

 

Fidels a la seva fe i les seves tradicions, els peruans establerts a Lleida han celebrat un any més la Virgen de la Puerta amb una eucaristia a la parròquia del Carme presidida per Mossèn Joan Ramon. Durant la celebració la seva bonica imatge, ben guarnida per a l’ocasió, estava situada al presbiteri i els nombrosos devots que hi han assistit han pregat i cantat a la seva patrona.

“Vivid siempre contentos. Celebrad con alegria la venida del Señor que ya està cerca y viene a salvarnos”, ha dit Mn. Joan Ramon en l’homilia dedicada al tercer diumenge d’advent, diumenge Gaudete o de l’alegria.

La celebració cantada per la Coral del Carme ha continuat amb la processó portant la Mare de Déu fins al local on la comunitat ha compartit sopar i balls típics en lloança a la Verge.

La Virgen de la Puerta té el seu centre de culte al santuari ubicat a la ciutat d’Otuzco, a uns 75 km de Trujillo. Allí es venera des del segle XVII, quan per l’amenaça dels pirates que amenaçaven la ciutat costanera de Trujillo, es va posar la imatge de la Virgen de la Concepción, aleshores patrona d’Otuzco, a la porta de l’ermita on es venerava. La població de Trujillo va atribuir a la Mare de Déu la salvaguarda miraculosa dels atacs de pirateria i va venerar-la amb el nom de la Virgen de la Puerta. Al Perú la seva festa se celebra durant els dies centrals de desembre amb un novenari i amb el “Día de la bajada” i el .”Día de la Procesión” o pujada de la imatge que retorna al santuari.

El papa Pius XII la va declarar "Reina de la Pau Universal" i el papa Francesc "Mare de la Misericòrdia i de l’Esperança" durant la seva visita apostòlica a Trujillo.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn