Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 abril 2020
Categoria/es: General

ELS PESSEBRISTES TRASLLADEN AL JULIOL L?EXPOSICIÓ DE DIORAMES BIBLICS I MANTENEN LA COL?LOCACIÓ DEL CALVARI AL PEU DEL ROMEU

L’emergència sanitària produïda per la pandèmia del Coronavirus, ha obligat a l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes a aplaçar l’exposició de Diorames Bíblics de Martha Pérez i Emili Tordera, que tenia prevista per aquesta Setmana Santa al mes de juliol, coincidint amb les Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

Els pessebristes lleidatans tenien també programada la presentació dels tres darrers diorames realitzats pel mestre pessebrista Emili Tordera, amb les escenes de la Primera Caiguda de Jesús portant la Creu, l’Encontre de Maria amb el seu Fill Jesús Ressuscitat i l’escena del Jesús com a Bon Pastor. Amb aquests noves incorporacions l’autor completa l’original conjunt de 42 diorames bíblics que reprodueixen artística i plàsticament, a més a més de cronològicament, els principals passatges evangèlics de la vida de Jesús.

Tot i això l’Agrupació ha decidit col·locar el Calvari en la capella, un costum que s’ha fet ja tradició en els darrers anys. Així els pessebristes han instal·lat el Calvari damunt de l’altar de la capella, format per un conjunt de figures artesanals dels anys 70 del passat segle, de bona talla, fetes amb fang i pintades a ma. El conjunt representa el moment de la Crucifixió de Jesús, amb els dos lladres a banda i banda. Als peus de la Creu hi ha les figures de fang de les tres Maries, amb Sant Joan i els soldats romans que crucifiquen Jesús.

El president de l’entitat Jordi Curcó, ha manifestat que la col·locació del Calvari respon a la voluntat compartida per tots els pessebristes d’oferir a Lleida un signe de presència en aquesta singular Setmana Santa que viurem els lleidatans: “Sabem que molt poques persones podran veure’l a la capella pel confinament al que estem obligats, però s’ha pensat que continuar amb aquesta tradició és  fer-nos presents i solidaris amb aquest signe. Els lleidatans saben així que el Calvarí, com cada Setmana Santa´, és al Peu del Romeu, com un símbol també d’esperança”.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn