Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 gener 2023
Etiqueta/es: Reixos

ELS REIS MAGS PREGUEN PELS SEUS COMPANYS DIFUNTS

L’Associació Reis Mags de Lleida ha recordat els seus amics i companys difunts una Missa oficiada per Mn. Joan Ramon Ezquerra a la parròquia del Carme el dia 4 de gener, la vigília de la Cavalcada. “El fet de recordar d’haver-los representat, us hauria de fer pensar en el llarg camí que els Mags van recórrer fins a trobar Jesús en la Cova… Van entendre que Jesús era el rei veritable i van tornar «per un altre camí» (Mt 2,12), és a dir, renovats.” I referint-se al passatge evangèlic proclamat (Jo 1,35-42), que narra l‘encontre de Jesús amb els seus primers deixebles i com “van quedar enamorats d’Ell”, va afegir: “Trobar-se amb Jesús és la meta de la nostra vida … Els Reis Mags són un exemple de canvi després de trobar-se amb Jesús”.

En el moment de les pregàries s’ha fet la lectura dels Reis Mags traspassats des que es va constituir l’Associació impulsada per Enric Castells l’any 1998, elevant Déu les intencions dels familiars, amics i la comunitat parroquial perquè Déu els hagi donat la felicitat eterna. El seu record s’ha fet novament present al final de la celebració amb la intervenció de Jordi Azuara, secretari de la Junta, llegint una recordança de Joan Bellmunt, que no ha pogut assistir per motius de salut, amb unes paraules d’enyor “als companys que van encarnar la figura dels REIXOS d’Orient i que ens han deixat … i que són com gotes de rosada que ens donen vida.” A continuació van rebre la salutació de Mn. Jaume i van fer una foto de grup.

L’Associació “Los Reixos de Lleida” presidida per Òscar Caberol ha estrenat el passat mes de desembre un nou web institucional amb l’objectiu de visibilitzar la unió entre la tradició i modernitat. S’hi ha recopilat per primera vegada documents i material audiovisual relacionats amb les cavalcades que s’han fet a la ciutat durant els darrers cent anys amb l’objectiu donar visibilitat i divulgar aquesta tradició nadalenca. El recull inclou més de 2.000 fotografies, vídeos i documents. El més antic és una filmació dels preparatius d’un cavalcada amb imatges del Rectorat i de la rambla d’Aragó que data entre finals dels anys 20 o principis dels 30. L’estrena de la web s’ha complementat amb la inauguració de l’exposició ‘Los Reixos de Lleida’ al pati del Palau de la Paeria juntament amb el pessebre al peu de l’escala noble, amb figures artesanals fetes amb paper i procedents de les Illes Filipines cedides per Jordi Mestre.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn