Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 gener 2017
Categoria/es: General

ELS ?REIS MAGS? RECORDEN ELS SEUS COMPANYS

La vigília del dia de la Cavalcada dels Reis s’ha celebrat una Eucaristia en record dels tretze ‘Reis Mags’ traspassats des que es va constituir la Il·lustre Associació de Reis Mags, l’any 1998. El seu actual president, Enric Vicente, n’ha fet memòria a l’inici de la cerimònia. Mossèn Joan Ramon Ezquerra, que oficiava la Missa, ha llegit els seus noms durant l’oració col·lecta, elevant a Déu les intencions de la comunitat.

L’evangeli del dia (Jo 1,35-42) narrava el seguiment dels primers deixebles de Jesús després de sentir la seva crida: «Veniu i ho veureu». “L’evangelista no concreta on vivia Jesús, però afirma: que «es quedaren amb ell aquell dia». I ha afegit que “més que el lloc el més important va ser trobar-se amb Jesús”. “Ara Jesús està en nosaltres i la gent ho notarà si som cristians de veritat”.

Mossèn Joan Ramon ha saludat els presents en nom de Mossèn Joan que no hi era per no trobar-se bé: ‘ell us aprecia molt i vosaltres a ell’. I també ha recordat el costum que hi ha en alguns pobles durant la Cavalcada: “quan els Reis passen per davant l’església adoren l’Infant Jesús” i ha suggerit que pensessin en la possibilitat de fer-ho els de Lleida “com un gest que recordi l’origen real d’aquesta celebració.”

El que sí han fet els ‘Reis Mags’ que han assistit a la Missa és adorar el Nen Jesús al finalitzar la celebració, mentre la Coral del Carme cantava una Nadala.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn