Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 setembre 2022
Categoria/es: General

EMOTIU COMIAT A LES FILLES DE LA CARITAT

Les Filles de la Caritat de la comunitat “Terra Ferma”, dedicada al servei als pobres del barri de Pardinyes i de la ciutat de Lleida des de la parròquia de Sant Salvador, a la que les religioses estaven molt vinculades. La celebració, que ha coincidit amb la diada de Sant Vicenç de Paül, el seu fundador. Desenes de veïns i veïnes del barri de Pardinyes i religioses vingudes de fora de Lleida per acompanyar les germanes en una Eucaristia molt emotiva, en què se’ls ha expressat l’agraïment per la feina feta durant tots aquests anys, així com els millors desigs per a les noves destinacions on aniran a partir d’ara.

A la parròquia del Carme hem tingut el goig de conèixer-les per la seva participació durant molts anys en la Missa de cada dia de les 9 del matí, i han deixat el gran record del seu escalf i l’alegria de la seva fe.


La Parròquia del Santíssim Salvador ha acollit la celebració de comiat del barri de #Pardinyes i de la ciutat de Lleida de las "Hijas de la Caridad" i que ha comptat amb una nodrida assistència de fidels.

La Coral "Llum de Veus" d’Orvepard ha vetllat musicalment per l’eucaristia que ha presidit el Bisbe de la diòcesi Salvador Giménez i que ha estat concelebrada pel nostre consiliari i rector de la Parròquia Mossèn Joan Jové com pel rector de la Parròquia de la "Verge dels Pobres" del Secà de Sant Pere i pel diaca Julián Manzano.

La celebració ha finalitzat cantant l’himne al cofundador de les Germanetes de la Caritat, Sant Vicenç de Paül coincidint amb el dia de la seva festivitat:

"Enséñanos a amar, Vicente de Paúl,
al pobre nuestro hermano como lo amaste tú.
No sabemos sufrir con los que sufren,
rehusamos llorar con los que lloran,
ignoramos la voz que nos suplica
y la mano que hambrienta nos implora."

"De la Misa a la mesa". Com diu la dita i un cop acabada l’eucaristia de comiat de las "Hijas de la Caridad", la celebració s’ha traslladat al local social d’Orvepard per tal de compartir bon menjar i on ha tingut lloc en un ambient més distès l’entrega de records d’aquest dia tant trist però ple d’agraïments per tot el que han fet pel bé del barri i de la nostra ciutat durant més de 200 anys de servei.

Eric Pla

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn