Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2022
Categoria/es: General

EMOTIU COMIAT ALS FRARETS EN LA FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

 EL BISBE HA PRESIDIT LA MISSA SOLEMNE AL SANTUARI FRANCISCÀ

 

Els frarets del Santuari de Sant Antoni de Pàdua han fet el seu comiat oficial de la ciutat de Lleida el dia de la festa del seu patró. L’emoció ja es va expressar en l’eucaristia del matí, presidida pel P. Joaquín Recasens concelebrant amb Mn. Joan Ramon Ezquerra, i música a l’orgue de Lluis Climent. La missa solemne de la tarda, presidida pel Bisbe, concelebrant amb Mn. Jaume Pons i els frarets, i cantada per la Coral Shalom, ha comptat amb l’assistència del Paer en Cap Miquel Pueyo, les clarisses del Sant Crist de Balaguer, representats d’institucions i nombrosos fidels i amics dels frarets que omplien el santuari.

Fent-se ressò de l’ambient  viscut al convent des que es va fer pública la decisió del govern de la Província Franciscana de la Immaculada Concepció de tancar el convent franciscà de Lleida, el Bisbe ha dit: “És un dia trist. Però és més gran la nostra esperança que la tristor que ens envolta perquè posem la nostra vida, la nostra història, en mans de Crist”. Per això avui “fem una profunda acció de gràcies a Déu per la vida de la comunitat franciscana de Lleida, i demanem-li per intercessió de sant Antoni que li agraïm la seva vida llarga a Lleida, plena de saviesa, d’experiència, el seu servei i disponibilitat, tot el bé que han fet per nosaltres.”

Després de la Comunió, el P. Joaquín ha donat gràcies a Déu per la diòcesi de Lleida i els seus bisbes, per la parròquia del Carme a la qual pertany el Santuari i els seus rectors. Ha recordat amb emoció la Unció dels Malalts conferida per Mn. Joan Mora i que “guarda com un tresor”. El guardià del convent va fer extensiu l’agraïment als lleidatans per la generositat amb el Pa dels Pobres i l’obra franciscana a Terra Santa, a l’orde franciscana seglar, per qui va demanar recolzament, al bisbe Salvador pel seu acompanyament, a la Coral Shalom “que forma part d’aquesta casa, igual que la Coral del Carme”. També ha donat gràcies a Déu per la seva vocació franciscana “que el va portar a Lleida sense que ho demanés i el treu de Lleida sense demanar-ho”.

A continuació han seguit parlaments d’agraïment de representants d’entitats especialment vinculades als franciscans: Jordi Curcó, en nom de l’Agrupació de Pessebristes, Cosme Garcia, en nom de la Federació de les Cases i Centres Regionals, així com el representant dels terciaris franciscans. Tots lamentant que fos el darrer sant Antoni que es celebrava al santuari i amb el desig de mantenir-lo obert al culte. El Paer en Cap ha destacat la gran aportació de la comunitat franciscana a Lleida durant més de vuit segles i ha desitjat que es faci realitat el missatge de sant Francesc “que sapiguem descobrir, més que allò que ens separa, allò que ens uneix.” Malgrat les llàgrimes i la tristor, la cerimònia ha acabat entonant joiosament l’Al·leluia mentre es feia el tradicional repartiment dels panets de Sant Antoni.

La parròquia del Carme guardarà sempre un grat i gran record de la comunitat franciscana del santuari de Sant Antoni, amb els qui sempre hi ha hagut una estreta col·laboració. Aquest recull d’imatges en són testimoni dels darrers anys. Gràcies i fins sempre frarets!!

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn