Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 maig 2010
Categoria/es: General

ENS VISITEN UNS ALUMNES DE L’INSTITUT GILI I GAYA

L’estudi del fet religiós i del patrimoni espiritual i cultural de les religions monoteistes centra el contingut bàsic de la Cultura Religiosa, una matèria que cursen alguns alumnes de primer d’ESO de l’Institut Gili i Gaya. Una de les activitats organitzades enguany que procuren un acostament més directe a la realitat religiosa de la nostra ciutat ha estat la visita a la nostra parròquia. Aquí han pogut copsar la realitat de la diversitat de cultes religiosos i de formes de vida que s’hi relacionen.

Em primer lloc la visita s’ha centrat en la parròquia romana ortodoxa, situada al local parroquial del Carme. A través d’un ampli diàleg seqüenciat amb preguntes formulades al P. Daniel Simón, sacerdot ortodox, i Mn. Joan Mora, rector de la parròquia del Carme, els alumnes han percebut la singularitat del culte però el fonament comú de creences dels cristians ortodoxos i catòlics.

La segona part de la visita ha tingut lloc al temple parroquial del Carme, on s’acullen grups religiosos de diferents ètnies i nacionalitats. Les explicacions de Mn. Joan Mora i els elements artístics del temple han posat en evidència l’ecumenisme de cor que es viu al Carme, i la convivència harmoniosa de les diferents “Esglésies” en l’espai parroquial.

Finalment, tot el grup, acompanyats per Mn. Joan i el P. Daniel, ens hem adreçat al Monestir del Sagrat Cor de la Caparrella. La visita a un monestir de carmelites descalces ha causat més sorpresa als alumnes, especialment per la dificultat d’entendre la clausura com a forma de vida. A través del diàleg animós intercalat amb cants, a través de les reixes d’un espai petit i senzill, anava creixent una atmosfera d’admiració i afecte vers la comunitat de les tretze germanes que amb tanta joia ens han acollit.

Moltes gràcies a tots.    


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn