Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 setembre 2011
Categoria/es: General

ENTREVISTA A ROSER GARCIA

Amb l’enviament per part del Sr. Bisbe dels Educadors Cristians, el passat 22 de setembre, ja s’ha iniciat oficialment el curs pastoral al bisbat de Lleida. La Delegació de Catequesi viu el nou curs amb un canvi de delegada. Roser García, ha deixat aquesta responsabilitat en mans de Trini Catalán. La Roser deixa aquesta responsabilitat però continua activament al servei de l’Església assumint-ne altres de noves. La parròquia del Carme -la seva parròquia- serà un dels àmbits del seu servei. En concret, la pastoral de joves en la qual la Roser tanta dedicació hi havia esmerçat en anys anteriors. La parròquia viu amb il•lusió aquesta nova realitat que la Roser concreta, tot responent a les preguntes que li hem formulat.


1.- Has deixat la Delegació de Catequesi després de set anys al capdavant. Quin ha estat el balanç?
Balanç crec que no n’he de fer, però si vull dir que estic contenta i agraïda, ha passat el temps molt de pressa, hem treballat en equip, ens hem conegut una mica més tot fent la feina que ens proposàvem per a cada curs. De fet és en cada parròquia o col•legi que setmana rere setmana es va fent la catequesi. A l’equip de la delegació li toca animar, proposar, ajudar als catequistes. Això ho hem intentat, serà cada equip qui podrà valorar el que s’ha fet i demanar allò que calgui a l’equip d’ara. Quan dic contenta, puc dir-ho perquè a la persona que ara li ha estat encomanada la tasca de delegada, ja formava part de l’equip. Coneix bé el que se li demana i té molta il•lusió.

2.- Quin ha estat el motiu de sol•licitar al senyor Bisbe la teva renúncia com a Delegada de Catequesi?
En primer lloc motius personals, de vegades un veu que la missió encomanada no la pot fer com cal i arribat aquest moment crec que s’ha de manifestar el que un pensa i està vivint. És un servei que el sr. Bisbe t’ha encomanat i has de manifestar sincerament el que veus. Així ho vaig fer fa un any i quan ha arribat el moment en el que ja hi havia una persona disposada, el sr. Bisbe ha nomenat una nova delegada.

3.- La pastoral de joves de la parròquia és un dels nous serveis eclesials que estàs iniciant. Amb quina disposició et sents?
Disposada a col•laborar, a fer equip, a ser una més, sempre que s’accepti aquest servei amb les limitacions de temps que puguin anar sortint. De fet no ser si seran adolescents, confirmació, joves. Hi seré i dia a dia, ja ho veurem més endavant.
Una cosa és clara, cal que acompanyem tant als més joves com als infants en el seu procés de fe i en la seva formació com a cristians.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn