Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 desembre 2019
Categoria/es: General

ESCENIFICACIÓ DE L?ESCAPULARI DEL CARME

El grup de Catequesi del Carme ha fet una escenificació de la tradició de l’Escapulari del Carme, escrita i presentada per Mn. Jaume, en la Missa Inter Centros Regionales d’obertura del Cicle de Nadal organitzada per la Federación de Casas y Centros Regionales de Lleida. Així es donava sentit i se subratllava l’advocació escollida enguany: la Mare de Déu del Carme, en memòria de Mossèn Joan Mora.

La senzilla i bonica recreació s’ha recordat la tradició carmelitana de l’aparició de la Verge Maria a Sant Simó Stock, superior general dels carmelites, el dia 16 de juliol de 1251, després que hagués demanat a la Verge Maria una mostra especial de protecció sobre el seu Orde: "Aquest escapulari serà per a tu i per a tots el carmelites un privilegi: tot aquell que el porti al moment de morir no sofrirà les penes de l’infern, se salvarà".

L’escapulari no és un amulet, sinó un signe que es fa eficaç per la fe de qui el porta i sobre tot per la gràcia de Déu que Maria ens aconsegueix i l’Església ens tramet. Aquesta petita peça de roba ens recorda Maria, que ens acull i aixopluga sota el seu mantell de Mare.

Agraïm la col•laboració entusiasta de Margarita Cases de l’Hospitalitat de Lourdes en la l’escenificació.

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn