Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 febrer 2011
Categoria/es: General

EUCARISTIA DE COMIAT A MARTHA AGUIRRE

Molta emoció i molta estimació s’han vessat en l’Eucaristia de comiat a Martha Aguirre, que dissabte vinent ingressarà com a novícia al Monestir del Sagrat Cor de la Caparrella. L’ocasió ho mereixia de debò. La decisió d’ingressar en una clausura no és habitual ni gaire comprensible en els temps que vivim. Però la decisió de Martha, de dedicar tota la seva vida a la contemplació del Sagrat Cor de Jesús, ajuda a la nostra comunitat a fer més proper i familiar l’estil de vida de Santa Teresa de Jesús, la fundadora dels carmels.

L’Eucaristia celebrada a les vuit del vespre ha estat revestida d’un simbolisme especial. Després de la lectura de l’evangeli, el grup de joves de Confirmació han fet una escenificació al•lusiva a la vocació i, en concret, a la crida que Déu ha fet a Martha i la seva acceptació. Mn. Joan en la seva homilia ha recalcat que Martha “ha escollit la millor part”, com Maria de Betània, amb el convenciment de que Jesús és “l’únic que pot omplir del tot les nostres vides…” I que la seva decisió, valenta i perseverant, és una “bogeria d’Amor” que ajudarà a obrir els ulls a molts.

A continuació Martha ha iniciat la seva intervenció fent un agraïment a Déu, a la seva família i a Mn. Joan per la seva decisió d’entrar al Carmel. Ha continuat explicant com es va suscitar en ella la crida a la vida contemplativa, i n’ha fet una descripció simbòlica: una Rosa amb pètals i espines. També ha convidat especialment als joves a donar a conèixer Jesús i fer Església. Ha acabat amb una cita bíblica que expressa l’esperit que anima la nova etapa de la seva vida: “No tinguis por, ni et preocupis, anima’t i sigues valent, perquè Déu t’estima.” (Dn. 10,19). Mn. Joan ha demanat la benedicció de Déu per al nou estat de vida de Martha i l’ha obsequiat amb una Creu i un Rosari de fusta de Terra Santa.

L’Eucaristia ha suposat una intensa comunió amb la vocació de Martha i a la seva fidelidad incondicional a Crist i a l’Església que es manifestaran el proper dissabte 26, a les 11 del matí, en la cerimònia d’entrada al Monestir i “en la consagració a Crist amb els tres consells evangèlics: la pobresa, l’obediència i la castedat, l’armadura de la vida consagrada que crea un espai d’absoluta llibertat.”

Així s’ha iniciat avui l’himme d’acció de gràcies que ha de durar tota la vida de la Martha”. Curulla de felicitat s’expressava amb el seu cant preferit:

“Qué detalle, Señor, has tenido conmigo cuando me llamaste, cuando me elegiste, cuando me dijiste que tú eras mi amigo. Qué detalle, Señor, has tenido conmigo."

Amb molta joia hem de donar gràcies al Senyor pel  "detall" immens de permetre’ns viure al Carme una vocació contemplativa al Carmel.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn